Al sinds de oprichting in 2015 werken we samen met (lokale) ondernemingen en natuurorganisaties in het kader van duurzaamheid.

Lokale producten
Waarom zou je voedsel van ver halen, als het ook dichtbij kan? Bij ons restaurant WOODZ wordt zoveel mogelijk gewerkt met streekproducten en ook bij onze receptie vind je veel producten van lokale ondernemingen. Zo komen de broodjes en croissants van onze broodjesservice van de bakker uit Velp, de wijn komt van Domein Hof uit Dieren en het bier komt van Brouwerij Romondt uit Dieren.  

Natuurorganisaties
Daarnaast werken we ook samen met een aantal natuurorganisaties. Door krachten te bundelen werken wij samen aan het behoud van dit prachtige en bijzondere natuurgebied, Nationaal Park Veluwezoom. De excursies die we met de partners organiseren vind je in onze activiteitenkalender en zijn exclusief bij ons te boeken.

Natuurmonumenten
In 1911 kocht Natuurmonumenten het eerste stukje Veluwezoom. Sindsdien verwierf Natuurmonumenten steeds meer gebieden in de buurt. Zo groeide de Veluwezoom uit tot het uitgestrekte natuurgebied van vandaag, met de garantie van eeuwige bescherming. Naast een jaarlijkse financiële donatie bieden we in samenwerking met Natuurmonumenten interessante en leuke excursies aan die bij ons op de Buitenplaats starten, zoals wildspotten en seizoenswandelingen. 
 
Rhedense Schaapskudde
Het Veluwse Heideschaap is dankzij Stichting de Rhedense Schaapskudde, opgericht in 1963, niet helemaal uitgestorven. De stichting heeft als doel om het zeldzame schapenras het Veluws Heideschaap in stand te houden en het landschap van de Veluwezoom te onderhouden en te behouden. Dit doen zij door het Veluws Heideschaap te laten grazen op de heide, waardoor de heide niet dichtgroeit met gras en struiken en de biodiversiteit behouden blijft.
Wij bieden financiële steun aan Stichting de Rhedense Schaapskudde, zodat zij hun waardevolle werk kunnen voortzetten. Daarnaast zullen we gezamenlijk educatieve en recreatieve activiteiten ontwikkelen en aanbieden.

Als gast van Buitenplaats Beekhuizen krijg je de unieke kans om deel te nemen aan deze activiteiten. Wat dachten jullie ervan om een dagdeel op pad te gaan met de herder? Tijdens deze excursie leer je meer over het Veluws Heideschaap en de belangrijke rol van de kudde bij het natuurbeheer. Het is een geweldige gelegenheid om niet alleen te genieten van de prachtige omgeving van de Veluwezoom, maar ook om meer te leren over de inspanningen die worden geleverd om dit gebied te behouden. 
Buitenplaats Beekhuizen Exploitatie B.V.
Phone: +31 (0)26 20 20 365 Email: info@buitenplaatsbeekhuizen.nl
Bovenallee 1
Velp
Gelderland 6881AJ Nederland
Rated 4.5/5 based on 47 customer reviews
FB Instagram