Over Buitenplaats Beekhuizen

Medio 2015 was er de kans om voormalig Camping Beekhuizen te verwerven. Een unieke plek in Nationaal Park Veluwezoom en een terrein van ruim 2,5 hectare. Het terrein en de voorzieningen bevonden zich echter in verwaarloosde staat en de traditionele kampeermarkt was aan verandering onderhevig.

In een half jaar tijd werd ons idee uitgewerkt om op deze plek een bijzonder en kleinschalig natuurvakantiepark te realiseren waarbij het avontuurlijke gevoel van kamperen bewaard kon blijven. Back tot basics, midden in de natuur, maar dan wel met hedendaags comfort. De soorten accommodaties moeten daarop aansluiten en zijn dan ook zorgvuldig gekozen.

Landschapsarchitect Buro Harro heeft daarvoor een prachtig plan ontworpen om de accommodaties goed in te passen in het terrein en de natuur tot haar recht te laten te komen. Zo werden er vele inheemse bomen aangeplant op het terrein. In april 2016 opende de Buitenplaats met de eerste Pods, later gevolgd door enkele Lodgetenten en restaurant WOODZ. Niet alles werd in één keer neergezet. We wilden namelijk graag de terugkoppeling van onze gasten. In 2017/2018 werden op basis daarvan aangepaste varianten op Pods en Lodgetenten neergezet. Tot slot zijn medio 2021 onze laatste accommodaties, een aantal Forest Cabins, toegevoegd. Dit alles met de grootste zorg en aandacht die je inmiddels van ons gewend bent. Het park is hiermee klaar wat betreft de accommodaties.

De facilitaire gebouwen die deels overgenomen zijn van onze voorganger, zijn nog wel toe aan vernieuwing. Ook is er een stappenplan om het park volledig te verduurzamen. Zo is er afscheid genomen van de vuurschalen bij de accommodaties, zijn er maatregelen genomen om water te besparen en zijn in 2023 een aantal lodgetenten voorzien van zonnepanelen.

Wat heeft Buitenplaats Beekhuizen jou te bieden?

  • Locatie midden in de natuur van het Nationaal Park
  • Kamperen in volledig ingerichte accommodaties met kookgelegenheid, privé-sanitair en verwarming
  • Kleinschalig van opzet
  • Optimale beleving van de natuur door zorgvuldige landschappelijke inpassing
  • Klein maar hoogwaardig restaurant en passend activiteitenaanbod
  • Persoonlijke aandacht voor onze gasten
  • Behoud van de natuur door samenwerking met Natuurmonumenten en andere partijen
  • Directe aansluiting op wandel‐, fiets‐ en ATB‐routes, je hebt de auto niet meer nodig

Wij hopen je snel op Buitenplaats Beekhuizen te mogen verwelkomen voor een verrassend verblijf midden in de natuur, zodat je zelf kunt zien waarom deze plek zo speciaal voor ons is.

Rick Milius (general manager)
Judith & Irene Stoevelaar (directie)

Buitenplaats Beekhuizen Exploitatie B.V.
Hoe is Buitenplaats Beekhuizen begonnen? Je leest het verhaal over de oprichting van Buitenplaats Beekhuizen hier! Phone: +31 (0)26 20 20 365 Email: info@buitenplaatsbeekhuizen.nl
Bovenallee 1
Velp
Gelderland 6881AJ Nederland
Rated 4.5/5 based on 47 customer reviews
FB Instagram