Een duurzame toekomst voor Buitenplaats Beekhuizen en WOODZ

In de wijk Beekhuizen bevinden zich allerlei recreatieve functies, zo ook Buitenplaats Beekhuizen en restaurant WOODZ. Wij willen u graag informeren over onze ambitie en ideeën om te verduurzamen en verbeteren.

Deze pagina zal worden geüpdatet en aangevuld als er nieuws is. Wilt u op de hoogte gehouden worden per mail? Dan kunt u zichzelf via deze link aanmelden voor onze e-mail nieuwsbrief. 

Verduurzamen en verbeteren faciliteiten
Voor onze toekomst is het nodig om de bestaande facilitaire gebouwen te vervangen. De receptie, het restaurant en het linnenhok zijn aan vernieuwing toe. Duurzaamheid staat daarbij voor ons voorop, met oog voor natuur, landschap en vormgeving. Verder willen wij voor het restaurant onze buurtfunctie behouden en buurtbewoners en passanten te voet/fiets ontvangen. Benieuwd naar hoe wij nog verder willen verduurzamen, en de stappen die we al hebben gezet? Klik dan op de button hieronder. 

Inzet voor behoud van de natuur


Behoud van de bestaande verblijfsaccommodaties
Het huidige aantal verblijfsaccommodaties blijft gelijk. Bestendiging van onze huidige invulling (vergund voor 10 jaar) is noodzakelijk voor het mogen behouden van deze accommodaties.

Vergunningen
Zodoende hebben wij de gemeente Rheden op 1 februari jl. om een vergunning voor permanente planologische inpassing verzocht. Op 31 maart jl. is in overleg met de gemeente de eerste vergunning ingetrokken en is er één nieuwe, integrale vergunning voor de ruimtelijke procedure aangevraagd. Via de buttons hieronder zijn de ingediende versies van de landschapsvisie en impressies van de facilitaire gebouwen hier te bekijken. De natuurvergunningen zijn door onze ecoloog bij de Provincie Gelderland aangevraagd en doorlopen een eigen procedure. 

Green Key in voorbereiding
We streven ernaar om onze bedrijfsvoering nog verder te verduurzamen, daarom zijn wij momenteel bezig met het behalen van Green Key Gold. Green Key is het grootste internationale duurzaamheidskeurmerk voor de gastvrijheidssector in Nederland. Bedrijven met een Green Key keurmerk voldoen aan strenge normen binnen 12 duurzaamheidsthema's en doen er alles aan om het milieu te sparen. Zie voor meer informatie de website van Green Key

Gastheerschap en samenwerking
Naast de verduurzaming willen we graag het gastheerschap voor Nationaal Park Veluwezoom verder invullen, de samenwerking met natuurorganisaties uitbreiden en onze rol in de lokale economie en werkgelegenheid en de samenwerking met het onderwijs verdiepen.

Veelgestelde vragen
Op 7 maart jl. vond er een inloopavond plaats voor de buurt om onze aanvraag toe te lichten. De vergunningsaanvraag ging gepaard met zorgvuldig onderzoek naar met name natuur, landschap, bodem, archeologie en overheidsbeleid. De adviseurs van de onderzoeksrapporten waren tijdens deze avond aanwezig om uitleg te geven, zo ook de ecoloog, landschapsarchitect en architect. De veelgestelde vragen (FAQ) naar aanleiding van die avond leest u hier terug. 

Inloopmoment
U kunt voor informatie over de aanvraag bij de gemeente terecht, maar wij staan u ook graag te woord. Wij organiseren regelmatig een inloopmoment op woensdagen van 10.00 tot 11.00 uur. Wij zijn dan persoonlijk aanwezig bij restaurant WOODZ om uw vragen te beantwoorden. Zodra er een inloopmoment gepland is maken wij dit deze op deze pagina en via Instagram bekend.  

Met vriendelijke groet,
Judith & Irene Stoevelaar

Buitenplaats Beekhuizen Exploitatie B.V.
Phone: +31 (0)26 20 20 365 Email: info@buitenplaatsbeekhuizen.nl
Bovenallee 1
Velp
Gelderland 6881AJ Nederland
Rated 4.5/5 based on 47 customer reviews
FB Instagram