Fietsen en wandelen

Buitenplaats Beekhuizen is zeer geschikt voor zowel beginnende als ervaren fietsers en wandelaars. De omgeving biedt eindeloze mogelijkheden om heerlijk te wandelen en te fietsen. Vanwege de hoogteverschillen is onze locatie ook favoriet om te trainen voor diverse soorten wandel- en fietsevenementen. Op de website van Natuurmonumenten Nationaal Park Veluwezoom vindt je prachtige routes in de omgeving. 

Voor wandelaars starten er direct vanaf ons terrein diverse wandelroutes en ook fietsers kunnen alle kanten uit vanaf ons terrein. Onder meer de  fietsknooppunten 67, 69, 71 en 77 liggen vlakbij. Routes zijn te koop bij onze receptie of stel je eigen route samen.

Fietsen

Fietsroute langs bijzondere Natuurmonumenten bij de Veluwe
Deze route is speciaal voor de liefhebber van natuur en afwisseling. Startpunt Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden. Je fietst door vier natuurgebieden: Nationaal Park Veluwezoom, het Deelerwoud, Planken Wambuis en de natuur bij Wolfheze. Elk gebied heeft haar eigen charme en door de flinke heuvels is de tocht ook uitdagend. Houd in het najaar je oren gespitst voor het gebrul van edelherten, bekijk in de zomer hoe de zon achter de paarse heide verdwijnt of beleef in de lente hoe de natuur hier ontwaakt uit de winterslaap. 

Wandelen

Privé Excursie
Jullie eigen prive wandeling rondom Buitenplaats Beekhuizen is eeen afwisselende wandeltocht. Op de rand van de Veluwezoom is er veel te zien. Je wordt opgehaald door onze eigen gids Kas om samen op pad te gaan. Laat je meenemen in de verhalen over de natuur die Kas te vertellen heeft en ontdek samen met hem de omgeving. 

Vergeet zeker je camera niet, want wie weet ontdekken we nog sporen van het Veluwse wild!
Kosten voor de wandeling bedragen €39,95,- per accomodatie. Kas wandelt elke donderdag om 10.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. Voor meer informatie en aanmelden bel naar de receptie: 026 20 20 365 (optie 2).

Wandelroute Herikhuizen Veluwezoom
Ontdek op deze wandeling de rijke historie van twee landgoederen: Heuven en Beekhuizen. Je loopt over heideheuvels, door het bos, langs waterpartijen en de oever van de Beekhuizense beek. Onderweg prachtige uitzichtpunten evenals onverwachte doorkijkjes. En wie weet kijk je zelfs een ree, of ander wild, in de bruine ogen? Deze route is prima zonder kaart te lopen; volg de palen met een geel pijltje erop vanaf het bezoekerscentrum.

Beekhuizen Keienbergroute
Wandel door het paradijselijke landschap van de westelijke Veluwezoom naar de Keienberg. Geniet langs de beek van romantische waterpartijen, mooie doorkijkjes en watervallen. Beleef het natuurschoon en de rijke cultuurhistorie van landgoed Beekhuizen. Hoor de vogels zingen en het klaterende geluid van de stromende beek. Dit paradijselijke landschap werd vroeger wel het ‘Gelders Arcadië’ genoemd. Je wandelt door een heuvelachtig landschap naar de Keienberg, vol symbolen en verborgen betekenissen. Geniet vervolgens langs de beek van romantische waterpartijen, mooie doorkijkjes en watervallen. Er valt veel te ontdekken!

Mindful Yoga wandelen - Yogatuin Rheden 
Elke dinsdagochtend van 10.00-11.15 uur is er de mindful yoga wandeling in de mooie omgeving van Rheden. Heb je behoefte aan meer innerlijke rust en energie, en ben je graag buiten? Dan zijn deze wandelingen iets voor jou. Tijdens de wandelingen van ongeveer 3 km worden je mogelijkheden aangereikt om met meer aandacht te wandelen en intenser van al het moois in en om je heen te genieten. Tussendoor worden er op een rustige plek yoga, ademhalingsoefeningen of aandachtsoefeningen gedaan.

Fietsen huren en opladen

Elektrische fietsen laadt je gratis op bij je eigen accommodatie of bij de receptie.
En heeft u geen fiets meegenomen? Huur een fiets bij de receptie of via Veluwe Actief in Rheden. Veluwe Actief verhuurt o.a. fietsen met versnelling,
(elektrische) mountainbikes, (elektrische) tandems, Veluwe scooters, steps, elektrisch Easystep, Ouder & Kind-scooter, Ouder & Kind-Tandem, Fatbike.
Ook bieden zij tal van leuke andere activiteiten. Wat dacht je van een GPS puzzelwandeling? 
Via deze natuurwandeling maak je, op een originele manier, kennis met de omgeving. De route volg je door vragen te beantwoorden. Er zijn routes van 1 tot 2 uur en deze zijn op elk moment in te korten. Voor zowel kinderen als volwassenen is deze puzzelwandeling een leuke uitdaging. Veluwe Actief is bereikbaar per telefoon 026 495 55 11 of e-mail info@veluweactief.nl.

 

Buitenplaats Beekhuizen Exploitatie B.V.
De omgeving rond Buitenplaats Beekhuizen biedt eindeloze mogelijkheden om heerlijke te wandelen en te fietsen. Kijk hier voor meer informatie. Phone: +31 (0)26 20 20 365 Email: info@buitenplaatsbeekhuizen.nl
Bovenallee 1
Velp
Gelderland 6881AJ Nederland
Rated 4.5/5 based on 47 customer reviews
FB Instagram