• Februari 2024: Certificering Green Key Gold
 • Februari 2024: Samenwerking met BUas richting duurzame bedrijfsvoering
 • Januari 2024: Green Key in voorbereiding
 • November 2023: Certificaat Gastheer/-vrouw van het Landschap
 • September 2023: Deelname IVN Netwerkbijeenkomst Veluwe
 • Augustus 2023: Hot tubs omgevormd naar elektrisch verwarmd
 • Juli 2023: Afvalgrijpers geplaatst bij de receptie
 • Juli 2023: Inzamelen blikjes en flesjes voor de Rhedense Schaapskudde
 • Juni 2023: Vitale Vakantieparken bezoekt Buitenplaats Beekhuizen
 • Juni 2023: Zonnepanelen geplaatst op Lodgetenten
 • April 2023: Samenwerking Rhedense Schaapskudde
 • Maart 2023: Bezoek minister van Economische Zaken en Klimaat
 • Januari 2023: Vuurschalen verwijderd bij de accommodaties
 • 2022: Waterbesparende maatregelen doorgevoerd, nieuwe schoonmaakmiddelen met een ecolabel

Certificering Green Key Gold​
Green Key is het grootste internationale duurzaamheidskeurmerk voor de gastvrijheidssector in Nederland. Bedrijven met een Green Key keurmerk voldoen aan strenge normen binnen 12 duurzaamheidsthema's en doen er alles aan om het milieu te sparen. Op 15 februari 2024 hebben wij de keuring doorlopen en is Buitenplaats Beekhuizen gecertificeerd met Green Key Gold.
Lees hier meer over wat wij doen aan Maatschappelijk verantwoord Ondernemen.

Samenwerking met BUas richting duurzame bedrijfsvoering
Buitenplaats Beekhuizen is gestart met CrossReTour van een programma van BUas, onderdeel van Breda University (voorheen NHTV). Hierbij gaan we met andere ondernemers in gesprek over kansen en uitdagingen rondom verduurzaming en digitalisering. Het doel is om inspiratie op te doen, te leren van elkaar, en kennis over duurzaamheid te delen. Zo werken wij aan verdere verduurzaming en hopen we aanvullende duurzame oplossingen te ontdekken.

Green Key in voorbereiding
We streven ernaar om onze bedrijfsvoering nog verder te verduurzamen, daarom zijn wij momenteel bezig met het behalen van Green Key Gold. Green Key is het grootste internationale duurzaamheidskeurmerk voor de gastvrijheidssector in Nederland. Bedrijven met een Green Key keurmerk voldoen aan strenge normen binnen 12 duurzaamheidsthema's en doen er alles aan om het milieu te sparen. Zie voor meer informatie de website van Green Key

Certificaat Gastheer/-vrouw van het Landschap
Medewerkers van Buitenplaats Beekhuizen en Boutique Hotel Beekhuizen hebben de IVN-cursus Gastheer/-vrouw van het Landschap afgerond en een certificaat ontvangen. De medewerkers hebben meer kennis over de natuur, en kunnen ook bezoekers enthousiasmeren om de natuur beter te leren kennen én er goed voor te zorgen. We werken toe naar natuurinclusieve recreatie, waarbij het behouden en verbeteren van de balans tussen natuur en recreatie centraal staat.

Deelname IVN Netwerkbijeenkomst Veluwe
IVN Gelderland heeft al vele Veluwse recreatieondernemers opgeleid op het gebied van natuur & landschap. Deze netwerkbijeenkomst staat in het teken van natuur en duurzaamheid. Buitenplaats Beekhuizen is één van de sprekers tijdens deze inspirerende bijeenkomst.

Hot tubs omgevormd naar elektrisch verwarmd
Geniet nu nog meer van onze hot tubs met de nieuwe duurzame, elektrische verwarming. Vanuit je warme bad ervaar je de natuur op een unieke manier.

Afvalgrijpers geplaatst bij de receptie
Ga op pad en ontdek de prachtige Veluwezoom, terwijl je samen met ons de omgeving schoonhoudt. Gebruik de afvalgrijpers en zakjes die buiten bij de receptie te vinden zijn, lever een vol afvalzakje in en je ontvangt een kleinigheidje als dank.  

Inzamelen blikjes en plastic flessen
Je vind nu op twee plekken op de Buitenplaats bakken voor het inzamelen van plastic en blikjes. Het statiegeld wat daarmee wordt opgehaald wordt gedoneerd aan Stichting de Rhedense Schaapskudde. 

Bezoek Vitale Vakantieparken
Vitale Vakantieparken heeft op 8 juni een bezoek aan onze buitenplaats gebracht. Vitale Vakantieparken is een samenwerking tussen elf Veluwse gemeenten en de provincie Gelderland. De delegatie, bestaande uit elf recreatieondernemers en vier ontwerpbureaus, heeft zich laten informeren over onze inspanningen om duurzaam en ecologisch verantwoord te opereren, met het oog op behoud en bevordering van de natuur. Ze hebben bij ons inspiratie hebben opgedaan voor een natuurinclusief ontwerp waarbij natuur en verblijfsrecreatie samengaan. 

Zonnepanelen
We hebben een duurzame primeur met de plaatsing van zonnepanelen op onze lodgetenten. Dankzij de strategisch geplaatste zonnepanelen in het bosrijke gebied zijn een aantal lodgetenten zelfvoorzienend geworden. De energieopbrengst zal onder andere ingezet worden voor verlichting in de tenten en het verwarmen van water. De panelen zijn nagenoeg onzichtbaar doordat ze in het tentdak zijn verwerkt.

Samenwerking Rhedense Schaapskudde
Het Veluwse Heideschaap is dankzij Stichting de Rhedense Schaapskudde, opgericht in 1963, niet helemaal uitgestorven. De stichting heeft als doel om het zeldzame schapenras het Veluws Heideschaap in stand te houden en het landschap van de Veluwezoom te onderhouden en te behouden. Wij zullen Stichting de Rhedense Schaapskudde financieel ondersteunen om hun werkzaamheden te kunnen blijven uitvoeren. Daarnaast zullen we samen educatieve en recreatieve activiteiten ontwikkelen en aanbieden. Zo kunnen gasten van Buitenplaats Beekhuizen onder andere een dagdeel op pad met de herder om meer te leren over het Veluws Heideschaap en de rol van de kudde bij het natuurbeheer.

Bezoek minister van Economische Zaken en Klimaat
In maart ontvingen wij Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken en Klimaat, en Peter van 't Hoog, gedeputeerde van de Provincie Gelderland. In het kader van het onderwerp Waardevol Toerisme verzorgden we een rondleiding bij Buitenplaats Beekhuizen en restaurant WOODZ.

We vertelden over hoe we ons inzetten voor de natuur en de omgeving waarin we ons bevinden, en de kansen en uitdagingen die dit voor ondernemers met zich meebrengt. We spraken over onze duurzame keuzes, hoeveel de natuur voor ons betekent en hoe we ons iedere dag weer inzetten om onze omgeving te respecteren en behouden, zodat onze gasten ook in de toekomst kunnen blijven genieten van een unieke een duurzame ervaring in de natuur.

Verwijderen van vuurschalen en een verbod op open vuur
Naast het risico op een natuurbrand zorgt open vuur voor rookontwikkeling en een uitstoot van schadelijke stoffen. Dit heeft ons doen besluiten om de vuurschalen bij de accommodaties weg te halen en een verbod op open vuur bij de accommodaties door te voeren. We begrijpen dat het kampvuur bij de accommodatie gemist gaat worden maar met dit besluit zetten we een flinke stap in het zorgdragen voor onze omgeving.

Waterbesparende maatregelen
Door het nemen van waterbesparende maatregelen hebben we een jaarlijkse waterbesparing van ruim 15% gerealiseerd.

Natuurvriendelijke schoonmaakmiddelen met ecolabel
Onze accommodaties worden nu gereinigd worden met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, allen voorzien van een ecolabel. Deze duurzame producten dragen bij aan het behoud van onze planeet, terwijl we onze accommodaties fris en schoon houden. Samen streven we naar een groenere en schonere toekomst!
 
Buitenplaats Beekhuizen Exploitatie B.V.
Phone: +31 (0)26 20 20 365 Email: info@buitenplaatsbeekhuizen.nl
Bovenallee 1
Velp
Gelderland 6881AJ Nederland
Rated 4.5/5 based on 47 customer reviews
FB Instagram