Fietsen en wandelen

Ervaar een unieke kampeerervaring midden in de natuur met het comfort van eigen moderne voorzieningen en eigen sanitair. Vinden jullie niets fijner dan buiten zijn, wandelen, ontdekken en dat allemaal midden in het groen? Bij Buitenplaats Beekhuizen kies je voor een perfecte balans tussen avontuur en rust met actieve wandel- en fietsroutes, maar ook een ontspannende sessie in de hot tub en een knus onderkomen in onze Pods, Forest Cabins of Lodgetenten. En dat allemaal in de kleurrijke omgeving die veel moois te bieden heeft!  

Vul je dag met leuke en gevarieerde wandel-en fietsroutes voor zowel beginnende als ervaren fietsers en wandelaars. Elektrische fietsen laad je gratis op bij je eigen accommodatie of bij de receptie. Geen fiets meegenomen? Huur er dan snel en eenvoudig een bij de receptie of Veluwe Actief in Rheden.

Vanwege de hoogteverschillen is onze locatie ook favoriet om te trainen voor diverse soorten wandel- en fietsevenementen. Op de website van Natuurmonumenten Nationaal Park Veluwezoom vindt je prachtige routes in de omgeving.  

Voor wandelaars starten er direct vanaf ons terrein diverse wandelroutes en ook fietsers kunnen alle kanten uit vanaf ons terrein. Onder meer de  fietsknooppunten 67, 69, 71 en 77 liggen vlakbij. Routes zijn te koop bij onze receptie of stel je eigen route samen. 

Fietsen 
Fietsroute langs bijzondere Natuurmonumenten bij de Veluwe 
Deze route is speciaal voor de liefhebber van natuur en afwisseling. Startpunt Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden. Je fietst door vier natuurgebieden: Nationaal Park Veluwezoom, het Deelerwoud, Planken Wambuis en de natuur bij Wolfheze. Elk gebied heeft haar eigen charme en door de flinke heuvels is de tocht ook uitdagend. Houd in het najaar je oren gespitst voor het gebrul van edelherten, bekijk in de zomer hoe de zon achter de paarse heide verdwijnt of beleef in de lente hoe de natuur hier ontwaakt uit de winterslaap.  

Wandelen 

Wandelroute Herikhuizen Veluwezoom 
Ontdek op deze wandeling de rijke historie van twee landgoederen: Heuven en Beekhuizen. Je loopt over heideheuvels, door het bos, langs waterpartijen en de oever van de Beekhuizense beek. Onderweg prachtige uitzichtpunten evenals onverwachte doorkijkjes. En wie weet kijk je zelfs een ree, of ander wild, in de bruine ogen? Deze route is prima zonder kaart te lopen; volg de palen met een geel pijltje erop vanaf het bezoekerscentrum. 

Beekhuizen Keienbergroute 
Wandel door het paradijselijke landschap van de westelijke Veluwezoom naar de Keienberg. Geniet langs de beek van romantische waterpartijen, mooie doorkijkjes en watervallen. Beleef het natuurschoon en de rijke cultuurhistorie van landgoed Beekhuizen. Hoor de vogels zingen en het klaterende geluid van de stromende beek. Dit paradijselijke landschap werd vroeger wel het ‘Gelders Arcadië’ genoemd. Je wandelt door een heuvelachtig landschap naar de Keienberg, vol symbolen en verborgen betekenissen. Geniet vervolgens langs de beek van romantische waterpartijen, mooie doorkijkjes en watervallen. Er valt veel te ontdekken! 

Mindful Yoga wandelen - Yogatuin Rheden  
Elke dinsdagochtend van 10.00-11.15 uur is er de mindful yoga wandeling in de mooie omgeving van Rheden. Heb je behoefte aan meer innerlijke rust en energie, en ben je graag buiten? Dan zijn deze wandelingen iets voor jou. Tijdens de wandelingen van ongeveer 3 km worden je mogelijkheden aangereikt om met meer aandacht te wandelen en intenser van al het moois in en om je heen te genieten. Tussendoor worden er op een rustige plek yoga, ademhalingsoefeningen of aandachtsoefeningen gedaan. 

Bij terugkomst staat er een hot tub op je te wachten om goed warm op te stoken en even helemaal tot rust te komen. Plof na een actieve dag vol wandelingen en fietstochten neer in je comfortabele bed. Na een goede nachtrust ben je weer helemaal opgeladen en fris om de dag te beginnen met een verse koffie op je eigen veranda. Je waant je in de bossen van Zweden, zonder landsgrenzen te hoeven overschrijden. 

En psst…vergeet je favoriete boek niet mee te nemen! 

Samen even terug naar dat wat écht belangrijk is. Buitenplaats Beekhuizen. 
Buitenplaats Beekhuizen Exploitatie B.V.
De omgeving rond Buitenplaats Beekhuizen biedt eindeloze mogelijkheden om heerlijke te wandelen en te fietsen. Kijk hier voor meer informatie. Phone: +31 (0)26 20 20 365 Email: info@buitenplaatsbeekhuizen.nl
Bovenallee 1
Velp
Gelderland 6881AJ Nederland
Rated 4.5/5 based on 47 customer reviews
FB Instagram