Fietsen en wandelen in de omgeving

Buitenplaats Beekhuizen is zeer geschikt voor zowel beginnende als ervaren fietsers en wandelaars. De omgeving biedt eindeloze mogelijkheden om heerlijk te wandelen en te fietsen. Vanwege de hoogteverschillen is onze locatie ook favoriet om te trainen voor diverse soorten wandel- en fietsevenementen.


Wandelen

Stadswandelingen Voorjaarsvakantie - 16 febr. tot en met 3 maart - Doesburg
Ga in de voorjaarsvakantie mee met de stadsgids op ontdekkingstocht langs de fraaiste plekjes en historische hoogtepunten van de stad. Een stadswandeling door de Hanzestad Doesburg is een bijzondere ervaring. De historische rijkdom van de stad is af te lezen aan de prachtige gevels en het ongeschonden middeleeuwse stratenpatroon. De stad kent meer dan 150 monumenten en beeldbepalende panden. Al in 1237 kreeg Doesburg stadsrechten, dat is zo’n 60 jaar eerder dan Amsterdam. De wandeling duurt 1,5 uur. 
Lees meer

Zwientjestocht - 23 en 24 februari - Omgeving Apeldoorn  
Ben je een natuurliefhebber en houd je van een afwisselende route? Dan is de Zwientjestocht een aanrader. Je komt langs bijzondere natuur en cultuur in de omgeving van Apeldoorn.
De Zwientjestocht loopt langs diverse bijzondere plaatsen en bezienswaardigheden in Apeldoorn en omgeving. Na de start in het Orderbos in Apeldoorn wandel je over oude beukenlanen naar Natuurpark Berg & Bos, aan de rand van het Veluwse heuvellandschap.
Overige informatie: geschikt voor nordic walkers - Honden zijn toegestaan: lijn - Er is een IVV-stempel verkrijgbaar
Je ontvangt na afloop een herinnering
Lees meer
 

Voor wandelaars starten er direct vanaf ons terrein diverse wandelroutes door Nationaal Park Veluwezoom. Vraag de receptie naar de tips en mogelijkheden. Na het wandelen genieten van wat ontspanning? Tegen betaling kun je in het warme water van de hot tub relaxen onder de sterrenhemel.

Fietsers kunnen werkelijk alle kanten uit vanaf ons terrein; onder meer de  fietsknooppunten 67, 69, 71 en 77 liggen vlakbij. Fietsroutes zijn te koop bij onze receptie of stel je eigen route samen. Ook kun je bij ons een fantastisch midweek fietsarrangement boeken.


Hardlopen

Dieren
Beko Jutbergtrail - Zaterdag 23 februari - Vanaf 10:30 uur te Dieren

Is je goede voornemen in het nieuwe jaar lekker te gaan sporten?  Dan is het inschrijven voor de Beko Jutbergtrail  in Dieren een geweldige kans. Deze uitdagende trail vindt plaats op zaterdag 23 februari.
Meerdere afstanden
Er zijn verschillende afstanden uitgezet zodat elke loper aan zijn of haar trekken komt: 7,5, 15,2, 21,1 en zelfs 30,4 kilometer. De Beko Jutbergtrail start zaterdag 23 februari op de atletiekbaan van AV Gelre aan de Kolonieweg in Dieren. De lopers starten vanaf 10.30 voor de 21,1 km en 30,4 km. De 7,5 en de 15,2 starten om 11.15 uur.
Lees meer

Achtkastelenloop Vorden - zondag 3 maart - Start 12:15 uur

Een schitterende loop door de prachtige, bosrijke omgeving van het acht-kastelendorp Vorden in de Achterhoek op zondag 3 maart 2019. 

Programma
Elbrink Groen en Bloem - 10 km wedstrijd- en recreatieloop
Hanzesport 50 jaar - 21 km wedstrijd- en recreatieloop
Running Center Zutphen - 30 km wedstrijd- en recreatieloop

Een vlot parcours met weinig hoogteverschillen, grotendeels over asfaltwegen, soms over nostalgische klinkertjes en verharde fietspaden. Veel hardlopers gebruiken de 30 km als ideale voorbereiding op de marathon van Rotterdam en Enschede. Maar ook de kortere afstanden zijn beslist de moeite waard. Alle drie afstanden gaan over één ronde.
Lees meer

Warnsborncross in Arnhem - zondag 10 maart - Start tussen 10:30 en 11:00 uur
De Warnsborncross is een hardloopwedstrijd die jaarlijks door ons, Loopgroep Arnhemia, wordt georganiseerd. In 2019 vindt de Warnsborncross op zondag 10 maart plaats. De Warnsborncross gaat over de onverharde paden van landgoed Warnsborn in Arnhem.

De volgende afstanden kunnen gelopen worden:
- 1,2 kilometer (jeugdloop, t/m 12 jaar)
- 5,5 kilometer
- 11,0 kilometer
- 16,5 kilometer
Lees meer

Fietsen huren en opladen

Elektrische fietsen laadt je gratis op bij je eigen accommodatie of bij de receptie. En heeft u geen fiets meegenomen? Huur een fiets bij Buitenplaats Beekhuizen of via Veluwe Actief in Rheden.

Veluwe Actief verhuurt o.a. fietsen met versnelling, (elektrisch) Mountainbikes, (elektrische) tandems, Veluwe scooters, steps, elektrisch Easystep, Lopifit, Ouder & Kind-scooter, Ouder & Kind-Tandem, Fatbike.
Adresgegevens van Veluwe Actief zijn:

Veluwe Actief
Veluwetransferium Posbank
Heuvenseweg 5a
6991 JE Rheden

T: 026 495 55 11
E: info@veluweactief.nl
 

Mountainbiken in de omgeving

LADIES ONLY

Werken aan je rijvaardigheid samen met gelijkgestemden op de Ladies Only.
De mountainbikewereld is veelal een mannenwereld, waardoor er vaak minder aandacht wordt geschonken aan de behoeftes van vrouwen. Vrouwen zijn vaak meer gericht op de omgeving en de beleving van de sport en besteden minder aandacht aan de technische aspecten en het halen van hoge prestaties.

Lees meer