Beleef het Bonteschaapfestival met De Rhedense Schaapskudde in Rheden!

Wandelen

Beleef het Bonteschaapfestival met De Rhedense Schaapskudde in Rheden!

Datum: zondag 9 juni
Locatie: Centrum Rheden
Tijd: 11:00 - 17:00
Een leuk uitje voor het gezin! 

Heb jij al een keertje gezien op welke manier een schaap geschoren wordt en hoe de schapen in een kudde het centrum van Rheden trotseert?  Kom dan zondag 9 juni naar het centrum van Rheden!.

Het Bonteschaapfestival wordt voor de 3e keer georganiseerd door De Rhedense Schaapskudde, Ondernemers Centrum Rheden (BIZ) en de Ondernemers Rheden/De Steeg (ORDS). Dit festival mag je zeker niet missen. 

In het dorp wordt een braderie gehouden waaraan, naast de verkoop van leuke artikelen, ook de verenigingen en hobbyisten uit Rheden zich presenteren. 

Maar natuurlijk staat het schapenscheren centraal. Naast de eigen kraam, waar zij jullie graag vertellen over het werk van de Rhedense Schaapskudde, is ook de Hei & Wolgroep aanwezig. Zij geven demonstraties over het verwerken van de wol afkomstig van  hun kudde en hebben zeker  ook leuke producten gemaakt die worden verkocht.


Schapen scheren
De grote trekker van het festival is het schapenscheren op het Mr. B. van Leeuwenplein. Herderin Cynthia komt met haar team van vrijwilligers om haar eigen Veluwse heideschapen van hun jas te ontdoen. Verder zijn er kinderactiviteiten, straattheater, live-muziek, een kindercircus, een sportplein met plaatselijke verenigingen en een grote braderie. Kortom, een evenement voor het gehele gezin.

Voor meer informatie klik door naar de de website van het Bonte Schaap Festival.  

 


Buitenplaats Beekhuizen Exploitatie B.V.
Phone: +31 (0)26 20 20 365 Email: info@buitenplaatsbeekhuizen.nl
Bovenallee 1
Velp
Gelderland 6881AJ Nederland
Rated 4.5/5 based on 47 customer reviews
FB Instagram