Voor een dag een herder met de Veluwse Heideschapen!

Terug

Wandelen

Voor een dag een herder met de Veluwse Heideschapen!

Datum: vrijdag 29 september
Locatie: Schaapskooi Heuven Rheden
Tijd: 14:00 - 17:30
Dit is de kans om de Veluwse Heideschapen van dichtbij te zien en mee te lopen in hun tempo tijdens deze tocht met herder en de honden. Wandel mee met deze eductieve afwisselende en originele experience!

Wil je jouw verblijf op Buitenplaats Beekhuizen uitbreiden met een unieke ervaring? 

Ga een dagdeel op pad met de herder, de schaapskudde en de honden en beleef en geniet van deze fantastische tocht door de heide, bossen en de natuur van Nationale park Veluwezoom.De Veluwse Heideschapen is dankzij Stichting Rhedense Schaapskudde, opgericht in 1963, niet helemaal uitgestorven! Deze schaap heeft verschillende echte raskenmerken waardoor dit ras goed hier past binnen de heide en juist ook nodig is om het behoud van de natuur te waarborgen. 

Het tempo van lopen wordt bepaald door de schapen. Als zij grazen, dan staan jullie stil of zitten dan ook weleens. Wil je juist eens buiten de gebaande paden? Dan is dit de kans! Deze tocht gaat door het Nationaal Park Veluwezoom maar de herder treedt ook buiten de paden met de groep bijv. over veepaden en door de heide. Op deze manier krijg je een goed beeld van het werk van een schaapherder en de unieke band tussen honden en schapen. Om 14:00 uur is de ontvangst met koffie/thee bij de schaapskooi in Rheden. Om ca 17:30 uur zijn jullie terug bij de Schaapskooi.

Een dagdeel mee is een unieke ervaring en een mooie manier om de kudde financieel te steunen en het voortbestaan te waarborgen.
  • Deelname vanaf 7 jaar dus leuke activiteit met het hele gezin!
  • Het aantal kilomters is 3 a 4 km ( een dagdeel) De mens past zich aan het tempo aan van de schaap
  • Geen eigen honden toegestaan
  •  Start 14:00 uur - Einde 17:00/17:30 uur
  • Kosten €45,- per persoon
  • Zijn er bijzondere omstandigheden dan kan het niet doorgaan. Denk bijvoorbeeld aan extreme hitte of voorspellingen van hevig onweer (de herder is genoodzaakt dan om de tocht te annuleren)
  • Minimaal bij 7 aanmeldingen zal het doorgaan (max 15 aanmeldingen) Buitenplaats Beekhuizen Exploitatie B.V.
Phone: +31 (0)26 20 20 365 Email: info@buitenplaatsbeekhuizen.nl
Bovenallee 1
Velp
Gelderland 6881AJ Nederland
Rated 4.5/5 based on 47 customer reviews
FB Instagram