De wolf op de Veluwe

Wandelen

De wolf op de Veluwe

Datum: Donnerstag 15 August
Standort: Buitenplaats Beekhuizen (parkeerplaats)
Zeit: 10:00 - 12:00
De Wolf op de Veluwe! 

Ga jij ook mee met deze leuke en leerzame excursie met OERRR van Natuurmonumenten?

De wolf is definitief terug in ons land. Nadat een wolvin zich officieel heeft gevestigd op het noordelijke deel van de Veluwe en een mannetje heeft ontmoet. Het mannetje en vrouwtje kregen in 2019 vijf welpjes. Inmiddels zijn er nog meer welpen geboren, inmiddels weten we dat dit er 39 zijn!
Naast deze wolvenroedel op de Noord-Veluwe zijn er in ons land waarschijnlijk nog drie paren aanwezig: één zeker in de regio Drenthe/Friesland en twee mogelijke paren op de Veluwe.

Ga mee met onze gids van Natuurmonumenten en ontdek alles over het leven van de wolf in Nederland.Tijdens een mooie wandeling door de Veluwse bossen krijg je antwoorden op vragen als: Hoe herkennen we de sporen van de wolf? En wat kunnen we doen als we die sporen vinden? Wat moeten we doen als we een wolf tegenkomen? Wat is de rol van de wolf in het ecosysteem? Hoe leven wolven? Waar jagen ze op en hoeveel kilometers lopen ze op een dag? Gaan mens en wolf wel samen? En wat is de uitdaging voor natuurbeschermers in de toekomst?

Wil jij meer weten te weten komen over dit prachtige dier? Weet jij bijv wat zij het liefste eten? Kun jij net zo hard huilen als de wolf en heb je wel eens een wolf horen huilen en waarom doen zij dit eigenlijk? 
Jullie gaan vandaag, net als in een roedel, huilen als de wolven.

De wolf  wordt niet gezien vandaag. Wel vertellen we je alles over de sporen die wolven achterlaten. Wist je al dat de pootafdruk van een wolf er ongeveer hetzelfde uitziet als die van een grote hond? Maar wolven laten meer sporen achter.


Dit wil je toch niet missen! Geef je snel op, Vol is Vol.

Praktische info:
  • Meld je aan via de website
  • Doe stevige schoenen aan
  • Draag bedekkende kleding en controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur
  • Voor volwassenen en kinderen vanaf  jaar 8 jaar.
  • Honden mogen helaas niet mee
Informatie en opgeven kan via de button aanmelden.

 


Buitenplaats Beekhuizen Exploitatie B.V.
Phone: +31 (0)26 20 20 365 Email: info@buitenplaatsbeekhuizen.nl
Bovenallee 1
Velp
Gelderland 6881AJ Nederland
Rated 4.5/5 based on 47 customer reviews
FB Instagram