Landgoedmarkt " Hof te Dieren”.

Landgoedmarkt " Hof te Dieren”.

Datum: Sonntag 14 Juli
Standort: Domein Hof te Dieren
Zeit: 11:00 - 17:00
Zondag14 juli is er een  LandgoedMarkt Hof te Dieren!

De LandgoedMarkt is een zeer gezellig evenement.

Vele kraampjes met producten op het gebied van home, food, garden en streekproducten staan de tweede zondag van mei, juni, juli, augustus, september en oktober op de wijngaard opgesteld.

Kortom, een heerlijk evenement voor sfeerproevers, fijnproevers en levensgenieters. 

​Domein Hof te Dieren, wijngaard, ligt op een unieke locatie omringd door een bijzondere muur!  De wijngaard is aan drie zijden ommuurd met een bakstenen muur van 2.75 meter hoogte. Deze muur is uit het jaar 1885, doel was om een meso-klimaat te creëren. Door de muur en het effect van de twee zijden liggende bomengordel van oude 30 tot 40 meter hoge beuken en eiken, heeft de noorden- en westenwind nauwelijks vat op de wijngaard. Minder wind betekent in voorjaar en zomer een hogere temperatuur. Ideale plek voor een wijngaard.

Een stukje geschiedenis heel dichtbij op een unieke locatie.Wist jij dat de eerste beschrijvingen van Hof van Dieren dateren van het jaar 1168? Daarvoor is bekend dat er een boerderij heeft gestaan. De hoofdvormen van het Hof te Dieren zijn echter ontstaan in 1647, met de verwerving door Stadhouder Willem II. Hij liet een jachtslot bouwen, zijn opvolger Koning Stadhouder Willem III verfraaide het geheel en liet er toen al “wijnbergen” aanleggen. De huidige wijngaard laat dus een stuk geschiedenis herleven. Een brand heeft er voor gezorgd in 1795 dat het slot van de  ruïne snel verpauperde, tevens de tuinen verwilderde. In1822 kwam dit in bezit van Marie Cornélie gravin van Wassenaer Obdam, Vrouwe van Twickel.Zij liet er een nieuw landhuis bouwen met tuinen, in Engelse stijl, aangelegd naar ontwerp van architect J.D. Zocher jr. Helaas heeft de Tweede Oorlog gezorgd dat het opnieuw afbrandde. 

In het voorjaar van 2004 heeft Youp Cretier met zijn vrouw Riet het terrein van de oorspronkelijke moestuin voor langere tijd van de Stichting Twickel gepacht en is er begonnen met de voorbereidingen van de aanleg van de wijngaard. Juist de ligging en de grondsoort maken deze locatie bij uitstek geschikt voor het telen van druiven. Een lichte helling naar het zuidoosten, afgeschermd door een muur en hoge bomen tegen de koude en vochtige wind uit het noorden en westen. De bodem bestaande uit Veluwse löss heeft inmiddels bewezen een uitstekende wijn op te kunnen leveren.

Er is nog zoveel te vertellen maar het leukste is natuurlijk om dit evenement  juist zelf te zien, te proeven en te beleven! 

Gratis entree en gratis parkeren.

 


Buitenplaats Beekhuizen Exploitatie B.V.
Phone: +31 (0)26 20 20 365 Email: info@buitenplaatsbeekhuizen.nl
Bovenallee 1
Velp
Gelderland 6881AJ Nederland
Rated 4.5/5 based on 47 customer reviews
FB Instagram