Steden en dorpen in de omgeving

Rozendaal

In het nabij gelegen dorpje Rozendaal, tussen de hooggelegen Veluwe en het laaggelegen IJsseldal, ligt het prachtige kasteel Rosendael. Rosendael is zelfs in het buitenland bekend om zijn park met de bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen.

Geldersch Landschap & Kastelen heeft geprobeerd zoveel mogelijk spullen van de oorspronkelijke inboedel terug te laten keren naar kasteel Rosendael. Er zijn veel mooie meubels, zilver en porselein uit de 18e en 19e eeuw te zien. In het park staan veel bijzondere bomen en struiken, zoals een tulpenboom, levensboom en de moerascipres. Ook is er een prachtige rozentuin. In de zomer kan je in de Oranjerie genieten van het uitzicht op de rozentuin, onder het genot van een kopje koffie.

Koop bij onze receptie entreetickets voor Park Rosendeal en laat je verrassen door de Bedriegertjes, bewonder de tuinsieraden of loop over het blotevoetenpad. Of boek ons Van Burcht tot Buitenplaats arrangement, direct met entreetickets en meer!

Arnhem 

Beleef Arnhem, een stad met karakter, waar creativiteit, mode, ambacht, architectuur en een gevarieerd aanbod aan winkels, horeca en evenementen jou steeds opnieuw verrassen.
In Arnhem is er verrassend veel te zien, te doen en te beleven. Rijke historie, moderne kunst en veel meer!
 
Ontdek ook hoe inspirerend weelderig groen in de stad kan zijn.
Grenzend aan het centrum van Arnhem ligt het mooiste Stadspark van Nederland, het Sonsbeekpark. In het park vind je rust en romantiek maar het bruist er ook van de energie tijdens veel evenementen. Verspreid door het park vind je diverse restaurants met schitterende terrassen en musea.
 
Benieuwd hoe creatief al dat groen kan maken? In stad Arnhem zie je op straat een bonte stoet aan modestudenten en in de hippe conceptstores van het Modekwartier vind je een eigentijdse kijk op kunst en mode. Ook de 7 straatjes in het centrum van Arnhem mag je niet missen.
 
Verdiepen in de rijke geschiedenis van Arnhem? Doe dan de historische stadswandeling of volg de Liberation route langs indrukwekkende monumenten en gedenkplaatsen van de Slag om Arnhem.
 
Ga je liever naar een museum of dierentuin? Denk dan eens aan het Watermuseum, het Openluchtmuseum of Burgers’ Zoo.

Doesburg

Doesburg, prachtige Hanzestad aan de IJssel!
De oude vestingstad met zijn goed bewaarde historie en cultuur vraagt erom ontdekt te worden. Als je door het oude centrum wandelt, zie je rijkversierde gevels, monumentale panden en middeleeuwse straatjes. De mix met moderne architectuur, knusse boetiekjes, fijne speciaalzaken en gezellige terrassen zorgt voor een aangenaam verblijf.

Doesburg is een ”drielandenpunt”, gelegen op de grenzen van de Achterhoek, Veluwe en Liemers. De stad is gelegen aan de rivieren IJssel en Oude IJssel en manifesteert zich als zodanig eveneens als stad aan het water. De Waag heeft een hele geschiedenis qua centrale ontmoetingsplaats en is daarmee de oudste horecagelegenheid van Nederland. Wie Doesburg bezoekt, komt graag nog eens terug!

Reserveer bij onze receptie een stadswandeling in Doesburg. De gids kan alles vertellen over de rijke historie van de Hanzestad met máár liefst 150 monumenten. Boek direct het Cultuurarrangement en voor een verblijf naar keuze inclusief stadswandeling Doesburg en meer extra’s!
 

Velp

Statige villa's, oude gebouwen, een levendig centrum en de groene omgeving bepalen de karakteristieke sfeer van het dorp Velp dat is ontstaan rond de kerk, de Oude Jan, de bijnaam van de Mattheuskerk.
In het centrum van Velp is van alles te beleven, winkels, speciaalzaken, restaurants, terrassen en op donderdagochtend is er markt. Velp beschikt over een treinstation.
In heel Velp kan je genieten van beeldende kunst in de openbare ruimte. Ook heeft Velp een watermolen die nog in werking is.
 
Koop kaartjes voor Park Rosendeal bij onze receptie en laat je verrassen door de Bedriegertjes, bewonder de tuindecoraties of loop over het blotevoetenpad. Of boek ons ​​arrangement Van Burcht tot Buitenplaats, direct met toegangskaarten en meer!

Boek een stadstour in Doesburg bij onze receptie. De stadsgids kan je alles vertellen over de rijke geschiedenis van de Hanzestad met maar liefst 150 monumenten. Boek direct het cultuurarrangement voor een verblijf naar keuze inclusief stadstour Doesburg en andere extra's!

Buitenplaats Beekhuizen Exploitatie B.V.
In de omgeving zijn verschillende activiteiten en kun je van alles beleven. Zo kun je bijvoorbeeld naar Burgers Zoo voor een dagje weg. Phone: +31 (0)26 20 20 365 Email: info@buitenplaatsbeekhuizen.nl
Bovenallee 1
Velp
Gelderland 6881AJ Nederland
Rated 4.5/5 based on 47 customer reviews
FB Instagram