Oosterbeek

Stuwwalloop Ooosterbeek - Zaterdag 25 mei 2019 - voor kids en volwassenen - 5 / 10 / 11 en 20 km.

De start- en finishlocatie is Sportpark Hartenstein,J.J. Talsmalaan 11, 6862 BZ in Oosterbeek. Hier is een ruim assortiment aan lekkere versnaperingen beschikbaar.
De hapjes en drankjes worden verzorgd door RotaryClub Oosterbeek en OSV Onder Ons. De opbrengst gaat naar het Goede Doel. 
De 5 kilometer -> Een fraai en pittig parcours door het gebied van de oude landgoederen De Hemelseberg, de Lage Oorspong en de Pietersberg.
De 10 kilometer - Langs de Rijn, via de beklimming van de Italiaanseweg naar het Dunoplateau. 
​De beklimming van de Italiaanseweg is een adembenemende klim. Over een lengte van 800m met haarspeldbochten naar het Dunoplateau, de top van de stuwwal. 
​Door het unieke Heveadorp met zijn rietdakhuizen via de Lage Oorsprong naar de finish. Een parcours met prachtige panorama’s. Drankpost boven aan de Italiaanseweg.
De 11 kilometer - De Stuwwaltrail 11 km is een prachtige afstand voor al diegenen die wel eens een echte pittige trail willen lopen maar niet meteen over een langere afstand. De prachtige Stuwwal biedt je niet alleen prachtige vergezichten maar ook pittige klimmetjes en steile afdalingen.
De 20 kilometer - De Stuwwaltrail 20 km is vernieuwd. Een deel van het parcours gaat door de uiterwaarden, van waaruit je de stuwwal  van onderaf beleeft!  
​In het parcours op de stuwwal is een aantal verbeteringen met klimmetjes en afdalingen die de Stuwwaltrail tot een bijzonder pittige en technische trail maakt. 
 

Sportevenementen op Landgoed Beekhuizen

Jaarlijks vinden er diverse sportieve evenementen in de directe omgeving plaats, waaronder:
  • De Posbankloop
  • De Posbanktrail
  • De Posbank Cross- Duathlon

OVER DE POSBANKLOOP
De Posbankloop wordt georganiseerd op zondag 29 september 2019 en gaat over het mooiste parcours van Nederland. Je kunt kiezen tussen 6 km of 15 kilometer. Naast de Posbankklim zit aan het einde de beruchte De Muur van Aalbers; een 500 lange meter klim op de Emmapiramide met apart sprint klassement.
De Posbankloop is echt uniek qua sfeer: start door een Tijgerhoofd, verhard parcours dwars door de bossen van het Nationale Park Veluwezoom, langs de bloeiende hei en met een aantal stevige klimmetjes als toetje. Met een beetje geluk spot je onderweg nog een hertje of zwijn. Daarnaast zullen diverse muziekbands je helpen om de Posbankloop te voltooien. Klik hier om je in te schrijven
Programma 29 september 2019
12:15 uur: Kids Run warming up met aansluitend de 500m
12:30 uur: Kids Run warming up met aansluitend 1000m
13.00 uur: Start 6 km wedstrijdloop
14:00 uur: Start 15 km wedstrijdloop

Posbankloop Trail & Canitrail 2019
Zaterdag 21 september 2019 van 09:00 - 16:00. De Posbankloop Trail & Canitrail start in het hartje van de Posbank bovenaan bij parkeerplaats Herikhuizerveld en loopt over de toppen en dalen van het Herikhuizerveld in Nationaal Park Veluwezoom. Trailers lopen hier in een verscheidenheid aan landschappen – over de met hei bedekte stuwwallen, door restanten zandverstuivingen, door oude hakhoutbossen en over landgoederen met parkbossen.

De Posbankloop Trail is GROEN; niet alleen vanwege de schitterende natuur waar je doorheen loopt. Wij willen de natuur ontzien door deelnemers buiten het gebied te laten parkeren bij het gemeentehuis in De Steeg en het gebruik van de bus en trein te stimuleren. Pendelbussen rijden langs de opstappunten Station Rheden en Gemeentehuis De Steeg naar het Posbankpaviljoen. Vervolgens loop je een kleine kilometer over het fietspad naar de start/finish locatie. Ook na afloop rijden er voldoende pendelbussen om je weer terug te brengen naar beide opstappunten.

Afstanden:
8 en 18 km Canitrail  + 8 - 18 - 26  en km Trail
Lees meer

Posbankcross Duathlon
Op zaterdag 28 september 2019 is de Posbank in Velp wederom de uitvalsbasis voor de mooiste en spectaculairste cross-duathlon van Nederland. Met het fraaie parcours (geheel offroad) en uitdagende afstanden zullen er weer vele zweetdruppels worden gelaten tijdens dit multisport-evenement bestaande uit hardlopen-mountainbiken-hardlopen. Start/finish op het sfeervolle terrein van scoutinggroep De Markesteen.
Korte afstand: 4,5km(L) – 10km(F) – 2km(L) (individueel / duo)
Lange afstand: 7km(L) – 21km(F) – 3km(L) (individueel / duo)

Lange afstand  |  7km – 21km – 3km
Dé uitdaging. De koninginnenafstand. Mooie singletracks, technische afdalingen en pittige klimmetjes. Van recreatieve deelnemer tot topatleet, meedoen is winnen! De lange afstand bestaat uit 7km hardlopen (1 ronde), 21km mountainbiken (2 rondes) en 3km hardlopen (3 rondes). Alleen finishen is al een prachtige prestatie.

Korte afstand  |  4,5km – 10km – 2km
Voor de liefhebbers van de kortere afstanden en degene die willen kennismaken met de multisport-discipline is de Korte afstand de juiste keuze. De Korte afstand bestaat uit 4,5km hardlopen (1 ronde), 10km mountainbiken (1 ronde) en 2km hardlopen (2 rondes). Met het afwisselende parcours nog uitdagend genoeg!
Lees meer