Sportevenementen op Landgoed Beekhuizen

Jaarlijks vinden er diverse sportieve evenementen in de directe omgeving plaats, waaronder:
  • De Posbankloop
  • De Posbanktrail
  • De Posbank Cross- Duathlon

OVER DE POSBANKLOOP
De Posbankloop wordt georganiseerd op zondag 25 september 2022 en gaat over het mooiste parcours van Nederland. Je kunt kiezen tussen 6 km of 15 kilometer. Naast de Posbankklim zit aan het einde de beruchte De Muur van Aalbers; een 500 lange meter klim op de Emmapiramide met apart sprint klassement.
De Posbankloop is echt uniek qua sfeer: start door een Tijgerhoofd, verhard parcours dwars door de bossen van het Nationale Park Veluwezoom, langs de bloeiende hei en met een aantal stevige klimmetjes als toetje. Met een beetje geluk spot je onderweg nog een hertje of zwijn. Daarnaast zullen diverse muziekbands je helpen om de Posbankloop te voltooien. Inschrijven kan vanaf januari 2022 op deze website.

Programma 25 september 2022
10:00 uur Startnummers ophalen
13.00 uur: Start 6 km Willemsen Makelaars wedstrijdloop
13:45 uur prijsuitreiking 
14:00 uur: Start 15 km wedstrijdloop
15:30 uur prijsuitreiking 

Posbankloop Trail & Canitrail 2021
Zaterdag 22 oktober 2022. De Posbankloop Trail & Canitrail start in het hartje van de Posbank bovenaan bij parkeerplaats Herikhuizerveld en loopt over de toppen en dalen van het Herikhuizerveld in Nationaal Park Veluwezoom. Trailers lopen hier in een verscheidenheid aan landschappen – over de met hei bedekte stuwwallen, door restanten zandverstuivingen, door oude hakhoutbossen en over landgoederen met parkbossen.

De Posbankloop Trail is GROEN; niet alleen vanwege de schitterende natuur waar je doorheen loopt. Wij willen de natuur ontzien door deelnemers buiten het gebied te laten parkeren bij het gemeentehuis in De Steeg en het gebruik van de bus en trein te stimuleren. Pendelbussen rijden langs de opstappunten Station Rheden en Gemeentehuis De Steeg naar het Posbankpaviljoen. Vervolgens loop je een kleine kilometer over het fietspad naar de start/finish locatie. Ook na afloop rijden er voldoende pendelbussen om je weer terug te brengen naar beide opstappunten.

Afstanden:
8 en 18 km Canitrail  + 8 - 18 - 26  en km Trail
Lees meer

Posbankcross Duathlon
Op zaterdag 24 september 2022 is de Posbank in Velp wederom de uitvalsbasis voor de mooiste en spectaculairste cross-duathlon van Nederland. Met het fraaie parcours (geheel offroad) en uitdagende afstanden zullen er weer vele zweetdruppels worden gelaten tijdens dit multisport-evenement bestaande uit hardlopen-mountainbiken-hardlopen. Start/finish op het sfeervolle terrein van scoutinggroep De Markesteen.
Korte afstand: 4,5km(L) – 10km(F) – 2km(L) (individueel / duo)
Lange afstand: 7km(L) – 21km(F) – 3km(L) (individueel / duo)

Lange afstand  |  7km – 21km – 3km
Dé uitdaging. De koninginnenafstand. Mooie singletracks, technische afdalingen en pittige klimmetjes. Van recreatieve deelnemer tot topatleet, meedoen is winnen! De lange afstand bestaat uit 7km hardlopen (1 ronde), 21km mountainbiken (2 rondes) en 3km hardlopen (3 rondes). Alleen finishen is al een prachtige prestatie.

Korte afstand  |  4,5km – 10km – 2km
Voor de liefhebbers van de kortere afstanden en degene die willen kennismaken met de multisport-discipline is de Korte afstand de juiste keuze. De Korte afstand bestaat uit 4,5km hardlopen (1 ronde), 10km mountainbiken (1 ronde) en 2km hardlopen (2 rondes). Met het afwisselende parcours nog uitdagend genoeg!
Lees meer
Buitenplaats Beekhuizen Exploitatie B.V.
Sportieve evenementen in de omgeving van Buitenplaats Beekhuizen. Wandelen, crossen en meer. Perfect voor actievelingen. Plan je bezoek! Phone: +31 (0)26 20 20 365 Email: info@buitenplaatsbeekhuizen.nl
Bovenallee 1
Velp
Gelderland 6881AJ Nederland
Rated 4.5/5 based on 47 customer reviews
FB Instagram