Activiteiten in oktober 2018

Verblijf op Buitenplaats Beekhuizen, midden in Nationaal Park Veluwezoom, in de maand oktober, geniet van alles dat er bij ons én in de omgeving te doen is!

Activiteiten op het park

  • Woensdag 24 oktober – Herfstknutselen, magische toverstaf maken – 10:30 tot 12:00 uur
  • Zaterdag 27 oktober – Herfstwandeling – Van 10:30 tot 12:00 uur

Op bovenstaande ochtenden zijn er activiteiten met onze collega Liesbeth. Liesbeth gaat tijdens de knutselochtenden leuke dingen maken met kids van natuurlijke materialen. Tijdens de wandelingen gaat zij met jullie een wandeling maken op en rondom Buitenplaats Beekhuizen. Speuren door onze bossen en de omgeving.

Opgeven kan bij de receptie!

Kosten € 2,50 per kind, € 3,50 per volwassene.
(Geen gast van het park ? Kinderen € 3,50 – volwassene € 4,50).

 

Excursie Natuurmonumenten

In 2018 bieden wij in samenwerking met Natuurmonumenten weer verschillende excursies aan met vertrek bij Buitenplaats Beekhuizen. Onderstaande excursies zijn exclusief bij ons te boeken via onze receptie, klik op de link voor meer informatie over prijzen etc.

  • Woensdag 17 oktober: Wild spotten – 16:30 tot 19:00 uur
  • Zaterdag 20 oktober: Herfsttocht – 14:00 tot 16:00 uur
  • Woensdag 24 oktober: Herfsttocht – 14:00 uur tot 16:00 uur
  • Zaterdag 24 november: Uilen op Beekhuizen – 20:00 tot 22:00 uur

Excursie Natuurmonumenten

 

Activiteiten in de omgeving

In de omgeving van Buitenplaats Beekhuizen is van alles te doen en te zien in de september.  Zie onderstaand overzicht:

Velp

Posbanktrail – zaterdag 27 oktober van 9:00 tot 16:00 uur
Het parcours met start en finish is achter Buitenplaats Beekhuizen op het terrein van de scoutinggroep “de Markesteen”.
De Posbanktrail voert je over uitdagend terrein, eeuwenoude singletracks rond en over de heide van het Rozendaalse Veld. Een 6 km ‘Snuffeltrail’ voor de beginnende hardloper die een Trail wil ervaren. De 13 km voor dát treedje hoger en de 23 km een absoluut sportieve uitdaging voor de ervaren trailrunner!

Lees meer

Rozendaal

Kasteel Rosendael  – KasteelKidsClub middag – 24 oktober 2018
Op de KasteelKidsClub kan je meedoen met diverse doe-activiteiten. Van spelletjes, tot een speurtocht tot leuke knutselprojecten. Elke middag is anders! Breng natuurlijk ook een bezoek aan park en kasteel op deze dag! De KasteelKidsClub is gevestigd in het Beleef!souterrain van het kasteel.

Kasteel Rosendael – Streekmarkt Trots – zondag 28 oktober van 11:00 tot 17:00 uur
Trots is de naam van de gezelligste markt voor Rozendaal en omstreken. Kramen met eerlijke en het liefst homemade vervaardigde producten die origineel, smakelijk, mooi en bereikbaar zijn. Dat geldt eigenlijk ook voor de standhouder zelf die zijn of haar passie voor zijn product over kan brengen op de bezoeker. Producten bestaan uit food en non-food, kleurrijk met fantasie gepresenteerd en betaalbaar. De entree is gratis en u kunt uw auto of fiets tevens gratis parkeren!

lees meer

 

Arnhem – Burgers Zoo

Dino’s in the zoo – 29 sept. tot en met 28 okt.

In oktober, dus ook in de herfstvakantie!
In oktober, dus ook in de herfstvakantie, veroveren ruim 50 levensechte dino’s tot wel 12 meter lang ons dierenpark! Van 29 september t/m 28 oktober staan bezoekers oog in oog met spectaculaire dinosaurussen op ware grootte die écht bewegen en brullen.

 

Apeldoorn

Roots in de Woods – 19 t/m 21 oktober – Beekpark Apeldoorn
Bands, theater, DJ’s en kinderactiviteiten. Zoals altijd in een lekkere ‘rootsy’ sfeer van genietenproeven en verbazen met een rauw rafelrandje. Met dit jaar ook een volledige vrijdag- en zaterdagavondprogrammering. Roots in de Woods gaat dit jaar langer door met meer locaties.

Lees meer

Doesburg

Torenbeklimmingen – Herfstvakantie 2018
Ga in de herfstvakantie mee op pad met de torengids en bekijk Doesburg van boven! Met een hoogte van 94 meter is de Grote of Martinikerk het hoogste gebouw van Gelderland en Hanzestad Doesburg. Onder leiding van de torengids kun je de 220 treden van toren te beklimmen. Deze beklimming wordt beloond met een spectaculair uitzicht over de Hanzestad, het IJssellandschap en vergezichten over de Veluwezoom, Achterhoek en Liemers. De gids vertelt je alles over de geschiedenis van de toren, het carillon en Hanzestad Doesburg.

Lees meer


Ede

Störrig Festival – 27 en 28 oktober – Stormbaan Mauritskazerne in Ede
Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober vindt in Ede de tweede editie van het Störrig festival plaats, waarmee er een weekend lang een culinaire ode aan de wilde Veluwe gebracht wordt. Geen standaard FoodTruck festival, maar een festival dat alle zintuigen prikkelt. Waar je ontdekt, proeft en beleeft, en waar je kennis maakt met al het heerlijks dat de natuur te bieden heeft. Speciaal voor het festival zijn er negen topchefs aan negen specialisten die een passie voor het wilde thema hebben gekoppeld. En het gaat niet alleen over een passie voor hert, ree en zwijn! Maar wild is voor hen ook: al het eetbaars wat er groeit en bloeit. Wilde bieren, natuurlijke ciders, koken op open vuren, roken, wilde kazen etc.. Deze koppels hebben voor het festival 18 nieuwe gerechten bedacht.

lees meer

 

Zutphen

Popronde – 21 oktober van 14:00 tot 23:00 uur – toegang is gratis
Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. Op 21 oktober is het in Zutphen!
De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied – buiten de mainstream om – in Nederland gebeurt. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum ’n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is vertegenwoordigd.

Lees meer

 

Houd jij van glamping en slaap je graag in een Lodgetent of Pod? Boek dan snel bij ons!