Activiteiten in de maand mei (2018)

Verblijf op Buitenplaats Beekhuizen, midden in Nationaal Park Veluwezoom,  in de maand mei en geniet van alles dat er bij ons én in de omgeving te doen is!

Activiteiten op het park

  • Zaterdag 19 mei – Lenteknutsel – Inloop tussen 10:30 en 12:30 uur
  • Zaterdag 26 mei – Dierensporen & vogels spotten – Van 10:30 tot 12:00 uur

Op bovenstaande ochtend zijn er activiteiten met onze collega Liesbeth. Zaterdag 19 mei is een inloopactiviteit tussen 10:30 en 12:30 uur in onze verblijfstent op veld 3. Opgeven kan bij de receptie, voor € 1,50 per persoon.

Zaterdag 26 mei is er de excursie Dierensporen & vogels spotten, deze excursie wordt ook gegeven door Liesbeth. Zij gaat met jullie een wandeling maken op en rondom Buitenplaats Beekhuizen. Speuren door onze bossen op zoek naar dierensporen en ontdek hoeveel en welke vogels er leven.

Activiteiten in de omgeving

In de omgeving van Buitenplaats Beekhuizen is van alles te doen en te zien in de maand mei. Zie onderstaand overzicht:

Burgers Zoo
Van 21 april t/m 1 juli: Grootste Apenkooi van Nederland
Burgers’ Zoo organiseert vanaf de start van de meivakantie van 21 april tot en met 1 juli 2018 de grootste apenkooi van Nederland. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om te klimmen, hangen, rennen, vliegen en springen over een creatief ontworpen parcours van klimtoestellen en speelattributen in de buitenlucht.

Elst op stelten (2e Pinksterdag)
Elst op Stelten is de braderie in het centrum van Elst. Lekker struinen langs de vele leuke marktkraampjes tussen 12:00 en 17:00 uur.

 

Marikenloop Nijmegen – zondag 27 mei
De Marikenloop is een loop speciaal voor vrouwen. Deze is op zondag 27 mei van 10:00 tot 18:00 uur. Zoals vorig jaar zijn er ook dit jaar weer drie afstanden: 5km, 7,5km en 10km. Alle afstanden starten in het park Brakkenstein en gaan via de woonwijk Brakkenstein naar Heumensoord waar de loopsters tussen de bomen kunnen genieten van het lentegroene bos. Er zit weinig hoogteverschil in het parcours. De finish ligt in park Brakkenstein.

 

Velperplein Arnhem – DELA Eredivisie Beach Arnhem
Op zaterdag 26 & zondag 27 mei komt de Nederlandse Beachvolleybal top in actie op het Velperplein in centrum van Arnhem. OP 26 mei zijn de voorrondes en op 27 mei de finales vanaf 16:00 uur.

Merida Bikes Tocht Klarenbeek – 27 mei
Zondag  27 mei a.s. organiseert de fietsclub SC KLARENBEEK een toertocht waar  wielrenners individueel en /of samen met collega’s van hun vereniging  op sportieve wijze de uitdaging aangaan om flink wat kilometers te fietsen in de mooie omgeving van Klarenbeek, de Veluwe en de IJsselvallei.

De tocht start vanaf “Sportpark De Pauw”  te Klarenbeek Bosweg  12- 14.

Een route van ca. 90 km en één van ca. 135 km. De 90 kilometren heeft 1 rustplaats en de 135 kilometer 2 pauzeplekken. Daarnaast is er ook een route uitgezet van 45 km voor de recreatieve fietser en E-bikes.

De starttijden:
8.00 uur tot 10.00 uur voor fietsers van de 90 km en 135 km
8.00 uur tot 11.00 uur voor de fietsers van de 45 km.

 

Meimarkt Zutphen – Zondag 27 mei 2018

Op de Meimarkt in Zutphen staan ong. 250 kramen, de markt is van 10:00 tot 17:00 uur. Het is tevens koopzondag in Zutphen. Het credo ‘voor ieder wat wils’ wordt ruimschoots waargemaakt op de Meimarkt. Voor liefhebbers van curiosa en koopjesjagers is er traditiegetrouw de rommelmarkt in de Spittaalstraat.
Natuurlijk komt ook de hongerige mens zondag 28 mei weer volop aan zijn trekken. Zo zijn er regionale producten te koop en verdeeld over de hele markt staan voedselkraampjes waar allerlei heerlijkheden en snacks worden verkocht.

 

Activiteiten en Evenementen in de maand Juni in de omgeving van Buitenplaats Beekhuizen!

Draaiorgeldag in het Openlucht Museum in Arnhem.
Draaiorgeldag is al ruim 40 jaar een evenement waar gezelligheid en sfeer centraal staan. Vanaf het moment dat je het museum binnenstapt hoort en zie je een prachtige selectie straatorgels, kermisorgels en dansorgels. Het is een echt Nederlandse traditie, waar je niet omheen kan.

Al meer dan een eeuw zorgen draaiorgels voor sfeer en gezelligheid op straat; een echt Nederlandse traditie. Jaarlijks brengt de Kring van Draaiorgelvrienden (KDV) een unieke collectie straat-, dans- en kermisorgels bijeen in het museumpark.


Freek Vonk op wereldreis – 24 juni

Op zondag 24 juni komt Freek Vonk in de stadstheater in Arnhem.

Met zijn familieshow Op Wereldreis neemt hij de bezoekers mee op een spectaculaire reis om de wereld. Het is een 90 minuten durende voorstelling waarbij je de meest bijzondere en gave dieren ziet voorbij komen.

Freek vertelt verhalen over de natuur en er zijn video’s te zien van zijn avonturen in het wild. Met deze familieshows kunnen fans van alle leeftijden op zowel een leuke, spannende als leerzame manier kennis maken met Freek en zijn avonturen over de hele wereld.

Siza Festival – werk in uitvoering – 7 juni
Op donderdag 7 juni in Arnhem van 12:00 tot 20:00 uur op het Brouwersplein.

Siza heeft veel te bieden als het op werk aankomt. Zet donderdag 7 juni in je agenda, dan kun je het zelf zien! Op deze dag vindt namelijk het spiksplinternieuwe Siza Festival plaats. Het festival wordt een gezellig feestje waar iedereen welkom is. We hebben een vol programma met workshops, design, ambachten, lekker eten en muziek van DJ FAB.

Arnhem Proeft! – 28 juni t/m 1 juli 2018
Midden in het centrum van Arnhem, in de groene oase van het Musis Park. Het groene podium waar dit jaar weer 30 keukens uit de Arnhemse horeca zich presenteren, de mooiste en lekkerste gerechten laten proeven en de hipste drankjes schenken. Arnhem zet zichzelf in de etalage.

Je geniet aan het water van de Lauwersgracht van optredens, verrassende drankjes, lekker eten en van elkaar, want Arnhem Proeft! heeft zich ontwikkeld tot een waar trefpunt.

 

 

Sonsbeek park Arnhem
Safari met de boswachter voor kinderen van 7 t/m 12 jaar

Op safari met de boswachter door Park Sonsbeek. Je gaat van de paden af en
krijgt daardoor stukjes van Sonsbeek te zien die je anders niet zou zien.

Waar: verzamelen bij Molenplaats Sonsbeek
Wanneer: woensdag 11 juli en 18 juli
Aanvang:  11.00 – 12.30 uur
Leeftijd:  7 t/m 12 jaar
Entree: met jeugdpaspoort € 2,00, zonder jeugdpaspoort € 3,00

Molenplaats Sonsbeek – Zijpendaalseweg 24a
Opgeven via e-mailadresinfo@molenplaatssonsbeek.nl.  Ouders mogen mee.

 

Stadsboerderij Presikhaaf

Op Stadsboerderij Presikhaaf ervaar je hoe het er aan toe gaat op een biologisch boerenbedrijf. Een belangrijk doel is Arnhemmers (maar ook gasten van de Buitenplaats) in contact te brengen met de natuur. Kinderen maar ook volwassenen ontdekken en beleven hier het leven in en om de boerderij. Bij de ingang van Stadsboerderij Presikhaaf is er een tuin ingericht speciaal voor insecten. Op een oppervlakte van zo’n 600 vierkante meter staan insecten-lokkende voorzieningen als nestblokken, stenen muurtjes, waterplasjes en natuurlijk ook planten.
Alle dieren gezien en geaaid en even toe aan wat anders? In de speelweide kunnen kinderen naar hartenlust spelen in de natuurlijke omgeving van Stadsboerderij Presikhaaf. Vanaf het erf kunnen ouders of begeleiders goed toezicht houden op hun kinderen. Maar er is nog veel meer te ontdekken en beleven voor kinderen op de stadsboerderij. Rondrijden op skeltertjes op het erf bijvoorbeeld of op een oude tractor klimmen.
Gratis entree!

Houd jij van glamping en slaap je graag in een Lodgetent of Pod? Boek dan snel bij ons!

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someone