Activiteiten in de maanden juni en juli (2018)

Verblijf op Buitenplaats Beekhuizen, midden in Nationaal Park Veluwezoom,  in de maanden juni/juli en geniet van alles dat er bij ons én in de omgeving te doen is!

Activiteiten op het park

  • Zaterdag 23 juni – Zomerspeurtocht – Van 10:30 tot 12:00 uur
  • Zondag 15 juli – Wilde water wandeling – Van 10:30 tot 12:00 uur
  • Woensdag 18 juli – Zomerknutsel – Inloop tussen 10:30 en 12:30 uur
  • Woensdag 25 juli – Zomerspeurtocht – Van 10:30 tot 12:00 uur
  • Dinsdag 31 juli – Zomerknutsel – Inloop tussen 10:30 en 12:30 uur

Op bovenstaande ochtenden zijn er activiteiten met onze collega Liesbeth. Opgeven kan bij de receptie, voor € 1,50 per persoon. Liesbeth gaat tijdens de knutselochtenden leuke dingen maken met kids van natuurlijke materialen. Tijdens de wandelingen gaat zij met jullie een wandeling maken op en rondom Buitenplaats Beekhuizen. Speuren door onze bossen en de omgeving.

Excursies Natuurmonumenten

In 2018 bieden wij in samenwerking met Natuurmonumenten weer verschillende excursies aan met vertrek bij Buitenplaats Beekhuizen. Onderstaande excursies zijn exclusief bij ons te boeken via onze receptie, klik op de link in de koptekst voor meer informatie over prijzen etc.
Onder voorbehoud van wijzigingen tref je hieronder het voorlopige schema aan:

  • Woensdag 11 juli: Reeën spotten – 20:00 tot 22:30 uur
  • Zaterdag 14 juli: Reeën spotten – 20:00 tot 22:30 uur
  • Woensdag 18 juli: Wild spotten – 20:00 tot 22:30 uur

WoodCamp vanaf parkeerterrein Buitenplaats Beekhuizen- iedere 2e zondag van de maand
LekkerBuiten.nu organiseert iedere 2e zondag van de maand WoodCamp vanaf  het parkeerterrein van Buitenplaats Beekhuizen. Het is een milde variant op bootcamp waarbij we vooral de nadruk leggen op sporten en bewegen in een prachtige omgeving. Dus naast oefeningen om je lichaam sterker te maken hebben we ook oog voor de mooie dingen die we tegenkomen onderweg. We maken gebruik van de elementen die we tegenkomen. Meedoen? Meld je dan aan via de website van LekkerBuiten.nu of bel/app naar 06 53 52 49 49. Een les kost 5 euro en is geheel vrijblijvend.

Activiteiten in de omgeving

In de omgeving van Buitenplaats Beekhuizen is van alles te doen en te zien in de maanden juni/juli. Zie onderstaand overzicht:

 

Rozendaal

Prinsessenrondleiding – 20 juni 2018
Droom je over zelf een prins of prinses worden? Schrijf je dan in voor de cursus  “Hoe word ik een echte prins of prinses” op kasteel Rosendael. Kinderen maken met een hofdame of een lakei een tocht door het kasteel en leren deftige manieren. Kom je ook in je deftigste prinsen of prinsessenkleren? Na afloop ontvang je van ons een heerlijk fris glaasje ranja en een klein presentje!

KORTE PARKWANDELING OP LANDGOED ROSENDAEL – 24 juni
Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert voor iedereen mooie wandelingen. Voor jong en oud, maar ook voor mensen die niet zo ver willen of kunnen lopen. Op zondag 24 juni neemt de boswachter wandelaars mee naar park Rosendael voor een korte wandeling. In rustig tempo neemt hij de deelnemers mee langs de vele bezienswaardigheden, waaronder de wereldberoemde bedriegertjes. Daarnaast komen ook de bijzondere bomen, het parkbeheer en landschappelijke aspecten aan bod. En natuurlijk kan ook genoten worden van het moois dat de natuur in deze tijd van het jaar te bieden heeft. Het tempo en de route worden aangepast aan de wensen van de deelnemers.

De Steeg

Landgoed Middachten – de tuinen bezoeken
Het voorjaar is volop begonnen. Dankzij het mooie weer van de afgelopen weken en de regen is de tuin weer helemaal tot leven gekomen. Voor tuinliefhebbers een prachtige plek om ideeën op te doen of gewoon te genieten van al het moois dat de tuin te bieden heeft.

Verschillende soorten en kleuren azalea’s staan nu in volle bloei evenals de vele rododendrons. Met al dit ontluikende groen en geurende bloemen is het tijd om de tuinpoorten te open.
De tuinen zijn, met uitzondering van de zaterdagen te bezoeken vanaf zondag 13 mei van 10.30 tot 16.30 uur.

Arnhem

Burgers Zoo

Van 21 april t/m 1 juli: Grootste Apenkooi van Nederland
Burgers’ Zoo organiseert vanaf de start van de meivakantie van 21 april tot en met 1 juli 2018 de grootste apenkooi van Nederland. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om te klimmen, hangen, rennen, vliegen en springen over een creatief ontworpen parcours van klimtoestellen en speelattributen in de buitenlucht.

OP ZONDAG DE BELVÉDÈRE TOREN BEKLIMMEN IN SONSBEEKPARK – 17 juni tot en met 9 september
Van 2 tot 4 uur kun je de uitkijktoren, de Belvédère beklimmen. Voor 1 euro en het beklimmen van de 140 treden van de wenteltrap geniet je van een fantastisch uitzicht over Arnhem en de wijde omgeving. Bij helder zicht kijk je zelfs tot in Brabant en Duitsland. De gidsen vertellen je wat je weten wilt over de geschiedenis van de toren en de details van het uitzicht. De Belvédère is ook te bereiken vanaf de Apeldoornseweg.

OP ZONDAG DE IJSKELDERS BEZOEKEN IN SONSBEEKPARK – van 17 juni tot en met 9 september
Op zondag van 2 tot 4 kun je gratis de gerestaureerde ijskelder bezoeken. Via de trap bij de Koude Vijver, vanaf de Tellegenlaan, vind je de historische ijskelder, waar een gids uitleg geeft over de geschiedenis en het gebruik.

Sonsbeek Vlotconcerten – 24 juni + 1 juli
Op zondag van 12.00 tot 14.00 uur klinkt er muziek over de vijver door het Sonsbeekpark.
De ene keer spelen traditionele bigbands swingende deuntjes. Een andere keer is het een Egerländer band of zijn het jonge muzikanten van de JazzKids met moderne swingende popnummers.

Arnhemse Stockdagen – 21 tot en met 24 juni
Vier dagen lang (21 t/m 24 juni) kun je door heel Arnhem terecht voor mode, sieraden, tassen, producten en accessoires van top ontwerpers voor mooie prijzen. Maar ook voor samples, stoffen, fournituren en prototypes.
MODE EN DESIGN VOOR IEDEREEN
Sinds de start in 2011 zijn de Arnhemse Stockdagen uitgegroeid van een kleinschalige “markt” met 10 lokale Arnhemse modeontwerpers tot een groot evenement waar modeontwerpers en product designers uit het hele land samenkomen. De missie; mode en design bereikbaar maken voor het grote publiek blijkt een gouden formule. Meer en meer ontwerpers en bezoekers uit binnen- en buitenland vinden hun weg naar deze Arnhemse mode en design vierdaagse.

Drakenboot Festival Apeldoorn – 22-23-24 juni
Opening van het Drakenbootfestival is om 17:00 uur met maar liefst 7 gave bands waaronder Kensington.
Zaterdag is het festival gratis en open van 10:00 tot 24:00 uur. Meer dan 15 Foodtrucks zijn er 3 dagen lang aanwezig. Ook voor de kids is er van alles te doen, oa. een buikglijbaan van 12:00 tot 18:00 uur en Drakenland van 11:00 tot 19:00 uur. Er is een braderie, voorproefje van het klimbos en heel veel muziek!!

Freek Vonk op wereldreis – 24 juni
Op zondag 24 juni komt Freek Vonk in de stadstheater in Arnhem.
Met zijn familieshow Op Wereldreis neemt hij de bezoekers mee op een spectaculaire reis om de wereld. Het is een 90 minuten durende voorstelling waarbij je de meest bijzondere en gave dieren ziet voorbij komen.

Freek vertelt verhalen over de natuur en er zijn video’s te zien van zijn avonturen in het wild. Met deze familieshows kunnen fans van alle leeftijden op zowel een leuke, spannende als leerzame manier kennis maken met Freek en zijn avonturen over de hele wereld.

Outdoor Gelderland – Sportcentrum Papendal in Arnhem – 26 juni tot en met 1 juli
Outdoor Gelderland, van dinsdag 26 juni tot en met zondag 1 juli 2018, is een evenement waar topsport, het bedrijfsleven en paardensport liefhebbers samen komen. Sinds 2005 is het internationale paardensportevenement niet meer weg te denken van de hippische kalender.

Sportcentrum Papendal, verscholen in de bossen van Arnhem, is de locatie waar Outdoor Gelderland plaatsvindt. Er worden wedstrijden verreden in de disciplines dressuur en springen, is er een promodorp met meer dan 60 verschillende standhouders, zijn er diverse restaurants en worden er diverse activiteiten georganiseerd (zakelijk en recreatief).

Arnhem Proeft! – 28 juni t/m 1 juli 2018
Midden in het centrum van Arnhem, in de groene oase van het Musis Park. Het groene podium waar dit jaar weer 30 keukens uit de Arnhemse horeca zich presenteren, de mooiste en lekkerste gerechten laten proeven en de hipste drankjes schenken. Arnhem zet zichzelf in de etalage.

Je geniet aan het water van de Lauwersgracht van optredens, verrassende drankjes, lekker eten en van elkaar, want Arnhem Proeft! heeft zich ontwikkeld tot een waar trefpunt.

Velp

Een magisch Oz, Spectaculair muziektheater! – 29 Juni 2018
Een spectaculaire muziektheaterproductie in de open lucht waar jong en oud van zal genieten!
Rhedelijk Cultureel en WIK Rheden maken samen de interactieve familievoorstelling Een Magisch Oz die speelt in openluchttheater De Pinkenberg. Een voorstelling waar het publiek wordt meegenomen door vier bijzondere figuren die het gele pad al dansend en zingend volgen op zoek naar de tovenaar van Oz. Wie en wat komen ze allemaal tegen onderweg?

Activiteiten en Evenementen in de maand Juli in de omgeving van Buitenplaats Beekhuizen!

Sonsbeekmarkt – 1 juli 
Elke eerste zondag van de maand, 11-18 uurnaast kasteel Zijpendaal:
op slechts 10 minuten lopen vanaf het stadscentrum en het NS station.
Kom je met de fiets? Dat is absoluut aan te raden. Ga dan vooral op de heerlijke geuren en de muziek af. De Sonsbeekmarkt is een mix tussen een streekmarkt en een theatraal buitenfestival. Dit vrolijke maandelijkse feest met kleurrijke kramen en mobiele keukentjes is gericht op pure voeding uit de streek of wereldse en creatieve producten. Met daarnaast een bijpassende festivalprogrammering van straattheater, muziek, natuurbeleving en inspirerende workshops. Waar je lekker en gezond inkopen kunt doen, leuke cadeaus kunt kopen, je komt er om te socializen, maar je kunt er ook inspiratie op komen doen.

Een fijne plek dus, om lekker in de buitenlucht te komen proeven, eten en er je boodschappen te doen.

5 T/M 8 JULI WORLD STREET ART FESTIVAL
De 5e editie wordt een feestje!
Celebrate Art! Het thema van World Street Painting 2018. We vieren onze verjaardag want we bestaan 5 jaar. En daar gaan we een feest van maken. We vieren de kunst!

Van 5 tot en met 8 juli, leggen de internationale street painters en masterclass studenten hun 3D-tekeningen op straat. Je kunt door de hele stad live zien hoe de kunst, variërend van 12 tot 120 m2, wordt gemaakt. Van station Arnhem Centraal tot het Velperplein. 

Sonsbeek park Arnhem
Safari met de boswachter voor kinderen van 7 t/m 12 jaar
Op safari met de boswachter door Park Sonsbeek. Je gaat van de paden af en krijgt daardoor stukjes van Sonsbeek te zien die je anders niet zou zien.

Waar: verzamelen bij Molenplaats Sonsbeek
Wanneer: woensdag 11 juli en 18 juli
Aanvang:  11.00 – 12.30 uur
Leeftijd:  7 t/m 12 jaar
Entree: met jeugdpaspoort € 2,00, zonder jeugdpaspoort € 3,00

Molenplaats Sonsbeek – Zijpendaalseweg 24a
Opgeven via e-mailadresinfo@molenplaatssonsbeek.nl.  Ouders mogen mee.

DANSEN IN DE STEILE TUIN – 14 juli – YaSalsa
Sonsbeekpaviljoen, wat nu een Chinees restaurant is. Vele liefdes zijn ontstaan als de jongens de meisjes ten dans vroegen. Toen was het stijldansen. Nu wordt er 50 meter verder weer gedanst in de Steile Tuin zoals het vroeger er aan toe ging. Locatie: in de Steile Tuin van het Sonsbeekpark, achter het Sonsbeekpaviljoen, Zijpendaalseweg 30, Arnhem. Tijd: 14:00-19:00 uur. Prijs: gratis

 

Houd jij van glamping en slaap je graag in een Lodgetent of Pod? Boek dan snel bij ons!

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someone