Pop-up nature office Veluwe van start

Terug naar overzicht

Met ingang van 28 juni jl. is bij Buitenplaats Beekhuizen ‘pop-up nature office Veluwe’ van start gegaan. De combinatie van comfortabele accommodaties met sanitair, supersnel internet en een laid-back restaurant is al ontdekt door de toeristische bezoeker, maar nu dus ook beschikbaar voor de zakelijke gast. Heisessies, teambuildingsactiviteiten of meerdaagse vergaderarrangementen tot 36 personen behoren onder meer tot de mogelijkheden.

Bij een landelijke publieksverkiezing van het Rijk voor het mooiste natuurgebied van Nederland eindigde de Veluwe op de tweede plaats en ontving € 300.000. De provincie organiseerde een prijsvraag en zette het prijzengeld in voor de uitvoering van de 10 beste ideeën om de Veluwe nog mooier en aantrekkelijker te maken. Top-10 winnaar Akke Hak (Learning Project Manager) bedacht een concept om bedrijven en andere organisaties te bedienen met hetgeen de Veluwe al van zichzelf te bieden heeft: frisse ideeën opdoen midden in de natuur.

Het Amsterdamse Young Colfield dat traineeships organiseert, mocht het idee verder concretiseren en dat bleek nog een lastige opgave. De zoektocht naar locaties voor een tijdelijke werkplek midden in de natuur liep vast vanwege benodigde vergunningen en nutsaansluitingen. De oplossing? Aanhaken op bestaande locaties midden in de natuur die recht doen aan het oorspronkelijke idee. Al snel werd er een ideale initiatiefnemer en locatie gevonden in Buitenplaats Beekhuizen. Met instemming van prijswinnaar Akke Hak en de provincie Gelderland is op 28 juni a.s. het idee van pop-up nature office aan ons overgedragen.

Pop-up nature office Veluwe biedt in een fraaie tent onder meer plek aan heisessies, teambuildingsactiviteiten of meerdaagse vergaderarrangementen tot 36 personen. Men kan dit nu al uitbreiden met excursies of activiteiten in de natuur en straks ook met o.a. een volledig verzorgd ‘Love Nature’-arrangement voor partijen die zich met duurzaamheid (willen) bezighouden.

Een aantal keren per jaar wordt de zakelijke gast uitgedaagd zich als vrijwilliger in te zetten voor de lokale natuur, zoals tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag. Naast kennisoverdracht aan de gasten wordt er ook in kennis geïnvesteerd bij de medewerkers en deze zetten zich ook weer in voor het werven van donateurs voor organisaties voor natuurbehoud.

Voor meer informatie over pop-up nature office bel je met 06-83834612 en vraag je naar Saskia, of mail naar events@buitenplaatsbeekhuizen.nl.

Pop-up nature office Veluwe van start