Sport & wellness

Sport & Wellness

Buitenplaats Beekhuizen is zeer geschikt voor de sportieve mensen onder ons. Vanaf ons terrein starten diverse wandelroutes door Nationaal Park Veluwezoom en de  fietsknooppunten 67, 69, 71 en 77 liggen vlakbij. Sport & wellness liggen binnen handbereik, vaak direct vanaf de Buitenplaats zelf.

De omgeving biedt eindeloze mogelijkheden voor hardlopen, mountainbiken of paardrijden. Op loopafstand vindt u Tenniscentrum Beekhuizen en diverse golfclubs zijn per auto in ca. 15 minuten te bereiken. Jaarlijks vinden er bovendien diverse sportieve evenementen in de directe omgeving plaats.

 

Of breng een bezoek aan Thermen Bussloo of Sauna & Beauty Velp.

Je kunt ook een massage in je eigen Lodgetent of Pod boeken bij Massagepraktijk Rozendaal. Een behandeling in de praktijk is uiteraard ook mogelijk. Alle informatie en de mogelijkheid om te reserveren vind je hier!

De Yogatuin Rheden van Inge van Helvoort biedt ook diverse mogelijkheden, zowel op eigen locatie als op Buitenplaats Beekhuizen (op aanvraag). Heb je zin om tijdens je verblijf te ontspannen, maar ook op te laden? Schrijf je dan rechtstreeks in voor een leuke activiteit!

  • Donderdag 29 november – Yoga Nidra – 19:30 tot 20:30 uur
    Yoga Nidra is een techniek van diepe ontspanning waarbij je op een matje ligt. Je lichaam ‘slaapt’ en je geest is bewust aanwezig. De Yoga Nidra bestaat uit verschillende fases met ademhalings- en aandachtsoefeningen, het plaatsen van een sankalpa (een korte positieve intentie die zich richt op een probleem dat je wilt oplossen), het roteren van je bewustzijn door je lichaam en een visualisatie.
  • Elke dinsdagochtend Mindful Yoga wandelen – 10:00 tot 11:15 uur
    Elke dinsdagochtend is er de mindful yoga wandeling in de mooie omgeving van Rheden. Heb je behoefte aan meer innerlijke rust en energie, en ben je graag buiten? Dan zijn deze wekelijkse wandelingen iets voor jou. Tijdens de wandelingen van ongeveer 3 km worden je mogelijkheden aangereikt om met meer aandacht te wandelen en intenser van al het moois in en om je heen te genieten. Tussendoor worden er op een rustige plek yoga, ademhalingsoefeningen of aandachtsoefeningen gedaan.

 

Zin om een keer mee te doen? Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben om het als prettig te ervaren. Je bent van harte welkom. Voor meer informatie en aanmelding kijk je op de website van Yogatuin Rheden.

Voor sommige activiteiten is het handig om een handdoek, matje en/of water mee te nemen en een aantal docenten werken met een maximaal aantal personen per les. Je neemt deze activiteit niet af bij Buitenplaats Beekhuizen maar rechtstreeks bij de docenten. We zijn niet aansprakelijk voor onder meer onjuistheden, wijzigingen of afzeggingen.