Hardlopen/trailrunning

Voor de hardloper onder ons is het absoluut de moeite waard om de Buitenplaats te bezoeken!

De volgende hardloopevenementen vinden in de directe omgeving plaats:

  • 6 mei – Cheese Cake Run – 13.1 mijl, 21 k, halve marathon of hoe je het ook noemt!
    Vertrek van Stationsplein Arnhem om 10:15 uur naar Centraal Station Nijmegen, run is 100% over verharde wegen. Funrun voor mannen en vrouwen
  • 27 mei – Runiversity – Start Van Coesfeldstraat in Arnhem – Trainingsloop voor mannen en vrouwen over onverharde wegen.
  • 2 juni – Run4Gold – Start van Beekhuizerweg in Rheden – Pittige sponsorduurloop van 5 mijl in een heuvelachtig gebied
  • 6 juni – Bedriegertjestrail – In de omgeving van het Rozendaalse Veld en de Posbank kun je starten op de 11 of 6 kilometer.

Daarnaast is het ook mogelijk om met onze altijd fanatieke maar vooral ook ontspannen hardlooppartners mee te hardlopen tijdens je verblijf op de Buitenplaats. Zo kun je optimaal (zonder te verdwalen) genieten van het gebied!

Zo kun je op elke woensdagavond, vrijdagochtend en zaterdagochtend aansluiten bij een Trailrun Experience onder begeleiding van trailtrainer Dorothea Bill. Deelname bedraagt € 6,00 p.p. Dit is direct te boeken via onze boekingsmodule als extra bij je verblijf .

Ook is het mogelijk om mee te gaan met Reptielen Hardloop Safari op 4 juni 

We beginnen de ochtend op Buitenplaats Beekhuizen met een introductie verzorgd door RAVON. Ronald de Boer (Soortenkenner van RAVON) zal op Buitenpolaats Beekhuizen een intro geven over het gebied en leefwijze van de verschillende reptielensoorten. Na de introductie gaan kleine groepjes hardlopers in de loop van de ochtend (bij het ontwaken van de reptielen) onder leiding van gidsen van Safari-Joggen op pad voor een ca 10-12 km trailrun.

We lopen die ochtend in NP Veluwezoom in de omgeving van Beekhuizen, Herikhuizen en de Posbank langs afwisselende landschapen zoals heide, beekdalen, stuifzanden en ook de vijvers en beekjes van Beekhuizen. Snelheid is minder van belang en bepalen we met de deelnemers. Onderweg zullen we op diverse plekken stoppen om de leefwijze van de reptielen te ervaren en hopelijk ook een gladde slang, zandhagedis of hazelworm te spotten. Om de kans op een reptielen spot zo groot mogelijk te maken, zullen gidsen van RAVON op de stopplekken al wat veldwerk doen voorafgaand aan de komst van de hardlopers zodat ze de schuil en verstopplekken in beeld hebben. Ook geven zij nog een toelichting op de leefwijze.

Deelname bedraagt €17,– dat is inclusief koffie of thee tijdens de intro, Sportdrink na afloop, RAVON info pakket en Beversport korting bon. Bij voldoende animo kunnen we na afloop nog een gezamenlijke lunch genieten in het pop-up restaurant van Buitenplaats-Beekhuizen.

 

Groepsboekingen

Wil je met een groep(je) hardlopen onder begeleiding? Dit kan voor circa 5-20 personen. Kosten en duur van de run in overleg. Stuur ons een e-mail met de datum en bijzonderheden, dan verzorgen wij een fantastische loopervaring!

Bovengenoemde prijzen onder voorbehoud wijzigingen, onvolledigheden of typefouten

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someone