Activiteiten in augustus & september 2018

Verblijf op Buitenplaats Beekhuizen, midden in Nationaal Park Veluwezoom,  in de maanden augustus/september en geniet van alles dat er bij ons én in de omgeving te doen is!

Activiteiten op het park

  • Zondag 16 september – Wat rijmt er op herfst (dichter in de natuur) – Van 10:30 tot 12:00 uur
  • Zaterdag 22 september – Herfstknutsel – Inloop tussen 10:30 en 12:30 uur

Op bovenstaande ochtenden zijn er activiteiten met onze collega Liesbeth. Opgeven kan bij de receptie, voor € 1,50 per kind, € 2,50 per volwassene (Geen gast van het park ? Kinderen € 2,50 – volwassene € 3,50). Liesbeth gaat tijdens de knutselochtenden leuke dingen maken met kids van natuurlijke materialen. Tijdens de wandelingen gaat zij met jullie een wandeling maken op en rondom Buitenplaats Beekhuizen. Speuren door onze bossen en de omgeving.

Excursies Natuurmonumenten

In 2018 bieden wij in samenwerking met Natuurmonumenten weer verschillende excursies aan met vertrek bij Buitenplaats Beekhuizen. Onderstaande excursies zijn exclusief bij ons te boeken via onze receptie, klik op de link in de koptekst voor meer informatie over prijzen etc.
Onder voorbehoud van wijzigingen tref je hieronder het voorlopige schema in augustus aan:

  • Zaterdag 18 augustus: Wilde zwijnen spotten – 19:30 tot 21:30 uur

WoodCamp vanaf parkeerterrein Buitenplaats Beekhuizen- iedere 2e zondag van de maand
LekkerBuiten.nu organiseert iedere 2e zondag van de maand WoodCamp vanaf  het parkeerterrein van Buitenplaats Beekhuizen. Het is een milde variant op bootcamp waarbij vooral de nadruk ligt op sporten en bewegen in een prachtige omgeving. Dus naast oefeningen om je lichaam sterker te maken is er ook oog voor de mooie dingen die je onderweg tegenkomt. Er wordt gebruik gemaakt van de elementen die jullie onderweg tegenkomen. Meedoen? Meld je dan aan via de website van LekkerBuiten.nu of bel/app naar 06 53 52 49 49. Een les kost € 5 p.p. en is geheel vrijblijvend.

Activiteiten in de omgeving

In de omgeving van Buitenplaats Beekhuizen is van alles te doen en te zien in de maanden juli/augustus.  Zie onderstaand overzicht:

Velp

Openluchttheater De Pinkenberg – Tim Knol – 24 augustus – 20:30 uur
Sweet Melodies is het eerste voorproefje van Tim Knols vierde album Cut The Wire; een liedjesplaat pur sang. Knol nam de liedjes op in een periode van anderhalf jaar met vaste kompaan en producer Anne Soldaat. In vele opzichten is Cut the Wire is een fraaie liedjesplaat, precies zoals we dat van Tim Knol gewend zijn. Zonder druk van buitenaf kon Knol uitgebreid de tijd nemen om de plaat stapsgewijs uit te vogelen. Op Cut the Wire is Knols persoonlijke vingerafdruk veel bewuster op de liedjes aanwezig dan voorheen.

Openluchttheater De Pinkenberg – Enge Buren – 26 augustus – 15:00 uur
Zet drie mannen op een podium, overlaad ze met instrumenten en laat ze hun gang gaan! Het resultaat is verbluffend! Muzikaal cabaret van de bovenste plank!
In een mum van tijd ontpoppen de drie zich tot virtuoze alleskunners die het publiek om hun vinger winden! Met speels gemak flitsen ze van de ene naar de andere muziekstijl. Absurde muzikale creaties, ritmische hoogstandjes en prachtige meerstemmigheid. Het publiek wordt voortdurend op het verkeerde been gezet.
Het programma is een spectaculaire show vol superlatieven, lachwekkend, ontroerend maar bovenal muzikaal!

Ook in 2018 nodigt Geldersch Landschap & Kasteelen liefhebbers uit om met de boswachter in de bus te stappen voor een tocht langs de bloeiende heidevelden op het zuiden van de Veluwe. Dit jaar vindt deze tocht plaats op zaterdag 18 augustus. De bustocht begint bij NS-station Velp en doet zoveel mogelijk locaties met heide aan. Reserveren is noodzakelijk.

De Steeg

Landgoed Middachten – Wandeling door de tuinen – juli en  op zondag om 13:30
Het voorjaar is volop begonnen. Dankzij het mooie weer van de afgelopen weken en de regen is de tuin weer helemaal tot leven gekomen. Voor tuinliefhebbers een prachtige plek om ideeën op te doen of gewoon te genieten van al het moois dat de tuin te bieden heeft.

Verschillende soorten en kleuren azalea’s staan nu in volle bloei evenals de vele rododendrons. Met al dit ontluikende groen en geurende bloemen is het tijd om de tuinpoorten te open.
De tuinen zijn, met uitzondering van de zaterdagen te bezoeken vanaf zondag 13 mei van 10.30 tot 16.30 uur.

Kasteel rondleidingen: 
augustus / zondag / 13:30 & 15:00 / op verzoek en tijdens evenementen

– Honden niet toegestaan
– Tuin rollator- en rolstoeltoegankelijk
– Kasteel helaas niet rollator- en rolstoeltoegankelijk

 Apeldoorn

Lumido, het sprookje rondom de bosvijver – vanaf 20:30 is het park geopend, echter komt het park pas tot leven als de zon ondergaat rond 22:00.
Jaarlijks tussen juli en september ontstaat er rondom het invallen van de schemering en liefdevol sprookje rondom de bosvijver in natuurpark Berg & Bos in Apeldoorn. Dit water en klankspel welke romantiek tot leven brengt heet Lumido. Open tijdens de weekeinden van: 17 Augustus en 18 Augustus.

Doesburg

Fotografica Doesburg – 19 augustus 2018 – van 9:00 tot 16:00 uur
Na 23 succesvolle internationale openlucht fotografica markten in het Gelderse Doesburg te hebben georganiseerd, is de datum van de 24ste markt geagendeerd.

Arnhem

Burgers Zoo
18 augustus: Themarondleiding ‘Zoetwatervissen’
Volwassen abonnementhouders met interesse in biologie kunnen zich inschrijven voor de themarondleidingen ‘zoetwatervissen’. Nand Sibbing heeft met zijn team experts en studenten van de Wageningen Universiteit vijftien jaar lang barbelen in Afrika bestudeerd, onder andere nieuwe soorten in de Ethiopische bron van de Blauwe Nijl. Deze zeer soortenrijke diergroep is in Burgers’ Zoo ook te zien en krijgt in deze ochtenden volop de aandacht, met een inleidende lezing en daarna een bezoek aan de dieren.

OP ZONDAG DE BELVÉDÈRE TOREN BEKLIMMEN IN SONSBEEKPARK – 17 juni tot en met 9 september
Van 2 tot 4 uur kun je de uitkijktoren, de Belvédère beklimmen. Voor 1 euro en het beklimmen van de 140 treden van de wenteltrap geniet je van een fantastisch uitzicht over Arnhem en de wijde omgeving. Bij helder zicht kijk je zelfs tot in Brabant en Duitsland. De gidsen vertellen je wat je weten wilt over de geschiedenis van de toren en de details van het uitzicht. De Belvédère is ook te bereiken vanaf de Apeldoornseweg.

OP ZONDAG DE IJSKELDERS BEZOEKEN IN SONSBEEKPARK – van 17 juni tot en met 9 september
Op zondag van 2 tot 4 uur kun je gratis de gerestaureerde ijskelder bezoeken. Via de trap bij de Koude Vijver, vanaf de Tellegenlaan, vind je de historische ijskelder, waar een gids uitleg geeft over de geschiedenis en het gebruik.

http://www.sonsbeekagenda.nl/kalender/dansen-in-de-steile-tuin-tango-flor-de-fango-summerdaze-18/

Ja, kom je ook dansen??? zondag 19 augustus 2018 Tango met Flor de Fango 14.00 – 15.00 uur: workshop voor beginners door: Walter Gonzalez en Mirjam Diedrich. Ook zonder partner kan je meedoen! 15.00 – 19.00 uur: dansen met DJ’s Wim en Arnoud Entree: gratis – vrijwillige bijdrage welkom Locatie: Steile Tuin Sonsbeekpark (achter Chinees restaurant Sonsbeek Palviljoen – ingang Zijpendaalseweg 30 Arnhem) Kijk voor meer informatie op onze facebook-pagina: @sonsbeekfestival

Park Open – Ronde Wijde Arnhem
Elke zondagmiddag in augustus Ronde Weide concert:
Elke zomer zijn er 13 zomerse zondagen lang een gratis toegankelijk, zomers openluchtconcert op onze Ronde Weide in het Arnhemse Park Sonsbeek. Weer of geen weer, Park Open gaat door. Van 4 juni tot en met 27 augustus kun je op elke zondag van 14.00 – 18.00 genieten van verrassende en diverse muziek, heerlijk eten en drinken en op je kleedje chillen in het gras! Voor de kleinere Park Open liefhebbers wordt er een leuk, creatief en actief kinderprogramma georganiseerd.

Watermuseum – Tuin van de toekomst – van 7 juli tot en met 2 september
Watervriendelijk tuinieren in het Nederlands Watermuseum

Houd jij droge voeten als het heel erg regent?  Deze zomer kun je in het Watermuseum een regenproof minituintje  maken en inspiratie opdoen voor in je eigen tuin!

Handen uit de mouwen, want voor je het weet komt er een hoosbui. Doorstaat jouw tuintje de test?

Wanneer: dagelijks 7 juli t/m 2 september
Voor wie: alle leeftijden
Kosten: entreebewijs museum plus € 1,50 p.p.

DANSEN IN DE STEILE TUIN – 19 augustus – Sonsbeekpaviljoen Arnhem
Sonsbeekpaviljoen, wat nu een Chinees restaurant is. Vele liefdes zijn ontstaan als de jongens de meisjes ten dans vroegen. Toen was het stijldansen. Nu wordt er 50 meter verder weer gedanst in de Steile Tuin zoals het vroeger er aan toe ging. Locatie: in de Steile Tuin van het Sonsbeekpark, achter het Sonsbeekpaviljoen, Zijpendaalseweg 30, Arnhem.
zondag 19 augustus 2018 – 14.00 -19.00 uur- Flor de Fango – Summerdaze Arnhem-Nijmegen
zaterdag 25 augustus 2018 – 14.00 – 18.00 uur – Hopla! – Vintage vertier. Prijs: gratis

Houd jij van glamping en slaap je graag in een Lodgetent of Pod? Boek dan snel bij ons!