De wolf op de Veluwe

Terug

Wandelen

De wolf op de Veluwe

Datum: zaterdag 21 oktober
Locatie: Buitenplaats Beekhuizen
Tijd: 15:00 - 17:00
De Wolf op de Veluwe!

De wolf is definitief terug in ons land. Nadat een wolvin zich officieel heeft gevestigd op het noordelijke deel van de Veluwe en een mannetje heeft ontmoet. Het mannetje en vrouwtje kregen in 2019 vijf welpjes. Naast deze wolvenroedel op de Noord-Veluwe zijn er in ons land waarschijnlijk nog drie paren aanwezig: één zeker in de regio Drenthe/Friesland en twee mogelijke paren op de Veluwe.

Ga mee met onze gids van Natuurmonumenten en ontdek alles over het leven van de wolf in Nederland.Tijdens een mooie wandeling door de Veluwse bossen krijg je antwoorden op vragen als: Hoe herkennen we de sporen van de wolf? En wat kunnen we doen als we die sporen vinden? Wat moeten we doen als we een wolf tegenkomen? Wat is de rol van de wolf in het ecosysteem? Hoe leven wolven? Waar jagen ze op en hoeveel kilometers lopen ze op een dag? Gaan mens en wolf wel samen? En wat is de uitdaging voor natuurbeschermers in de toekomst?

Voorlichting en samenwerking
Veel mensen weten maar weinig over hoe de wolf leeft. Natuurmonumenten werkt daarom samen met andere organisaties aan voorlichting over de wolf. In gebieden waar wolven zich vestigen, werkt Natuurmonumenten bijvoorbeeld samen met schapenhouders om ervoor te zorgen dat hun vee beschermd wordt. Ook organiseert Natuurmonumenten speciale wolvenexcursies om informatie te geven over het gedrag van de wolf en over hoe we als mens vreedzaam met dit dier kunnen samenleven.
Tijdens deze excursie gaan we geen wolven zien, maar tijdens de wandeling door de Veluwse bossen praat de gids je uitgebreid bij over de wolf in Nederland. Uiteraard is er onderweg volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Dit wil je toch niet missen, geef je dus snel op! Vol is Vol. 

Praktische info:
  • Meld je aan via de website
  • Doe stevige schoenen aan
  • Draag bedekkende kleding en controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur
  • Voor volwassenen en kinderen vanaf jaar 8 jaar!
  • Honden mogen helaas niet mee
Informatie en opgeven kan via de button 'ga naar stap 2' op deze pagina of via mijn omgeving.
De kosten: €8,00 p.p. 
De excursie gaat door bij minimaal 6 deelnemers. Opgeven kan uiterlijk tot 11.00 uur diezelfde dag.

 Buitenplaats Beekhuizen Exploitatie B.V.
Phone: +31 (0)26 20 20 365 Email: info@buitenplaatsbeekhuizen.nl
Bovenallee 1
Velp
Gelderland 6881AJ Nederland
Rated 4.5/5 based on 47 customer reviews
FB Instagram